9:00 | 2.8.2017
Selleri-porkkanapihvit ja mantelimaidossa haudutettu punasalaatti
Mantelimaidolla voi mainiosti korvata kerman. Osta valmiina tai tee itse: illalla mantelit likoamaan – aamulla uusi vesi, soseutus ja siivilöinti. Helppoa ja herkkua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min (+ 1 mantelimaito 1 vrk)
Helppo
Selleri-porkkanapihvit ja mantelimaidossa haudutettu punasalaatti
Ainesosat
1
keskikokoinen juuriselleri
2
porkkanaa
1/2 - 1
l
kylmää vettä
2
dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1
rkl
kuivattua ruohosipulia tai karhunlaukkaa
1
tl
(kukkurallinen) leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
öljyä paistamiseen
Vaiheet
- Kuori ja paloittele juurekset. Laita ne tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle sen verran kylmää vettä, että juurekset peittyvät. Pyöräytä juurekset hienoksi.
- Siivilöi puolet nesteestä pois. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit tehdä ruuan tähän asti valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
- Hauduta salaatti mantelimaidossa (ks. ohje).
- Paista pihvit. Kuumenna öljyä pannussa. Ota massasta lusikalla pihvejä ja paista niitä öljyssä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pihvit talouspaperin päälle ja anna niiden vetäytyä noin 30 sekuntia. Tarjoa heti mantelimaidossa haudutetun salaatin kanssa.
Mantelimaidossa haudutettu punasalaatti
Ainesosat
2
dl
itse tehtyä tai valmista mantelimaitoa (ks. ohje)
1
punasalaatti tai 2–3 sydänsalaattia
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
Vaiheet
- Jos teet mantelimaidon itse, laita mantelit likoamaan edellisenä päivänä (ks. ohje).
- Erottele salaatista ohuet punaiset lehtilatvat ja rapea vaalea tyviosa. Paloittele salaatin vaaleat tyviosat. Siirrä punaiset lehdet sivuun odottamaan.
- Kuumenna kattila ja lisää öljy. Nosta vaaleat salaatinpalat kattilaan ja paahda noin 30 sekuntia. Lisää mantelimaito ja suola. Hauduta salaattia 1–2 minuuttia; älä hauduta pidempään, jotta salaatti ei muutu kitkerän makuiseksi. Jos käytät sydänsalaattia, voit hauduttaa hieman pidempään, 4–5 minuuttia, sillä se ei kitkeröidy.
- Leikkaa salaatin punaiset lehdet ohuiksi suikaleiksi. Tarjoa ne mantelimaidossa haudutetun salaatin kanssa.
Mantelimaito
Ainesosat
3
dl
kuorittuja manteleita
1/2 - 1
l
vettä liottamiseen
1
l
vettä
Vaiheet
- Mittaa mantelit kulhoon. Kaada päälle reilusti kylmää vettä. Anna liota seuraavaan päivään.
- Siivilöi liotusvesi pois manteleista. Huuhtele mantelit juoksevan veden alla.
- Kaada mantelit tehosekoittimeen. Lisää vettä sen verran, että mantelit peittyvät. Soseuta ja lisää loppu vesi. Siivilöi mantelimaito tiheän siivilän tai harson läpi.