Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Gluteeniton
Vegaaninen
9:00 | 2.8.2017

Selleri-porkkanapihvit ja mantelimaidossa haudutettu punasalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sasu Laukkonen KUVA Anna Huovinen

Mantelimaidolla voi mainiosti korvata kerman. Osta valmiina tai tee itse: illalla mantelit likoamaan – aamulla uusi vesi, soseutus ja siivilöinti. Helppoa ja herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min (+ 1 mantelimaito 1 vrk)
Helppo

Selleri-porkkanapihvit ja mantelimaidossa haudutettu punasalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
keskikokoinen juuriselleri
2
porkkanaa
1/2 - 1
l
kylmää vettä
2
dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1
rkl
kuivattua ruohosipulia tai karhunlaukkaa
1
tl
(kukkurallinen) leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
öljyä paistamiseen

Vaiheet

  1. Kuori ja paloittele juurekset. Laita ne tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle sen verran kylmää vettä, että juurekset peittyvät. Pyöräytä juurekset hienoksi.
  2. Siivilöi puolet nesteestä pois. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit tehdä ruuan tähän asti valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
  3. Hauduta salaatti mantelimaidossa (ks. ohje).
  4. Paista pihvit. Kuumenna öljyä pannussa. Ota massasta lusikalla pihvejä ja paista niitä öljyssä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pihvit talouspaperin päälle ja anna niiden vetäytyä noin 30 sekuntia. Tarjoa heti mantelimaidossa haudutetun salaatin kanssa.

Mantelimaidossa haudutettu punasalaatti

Ainesosat

2
dl
itse tehtyä tai valmista mantelimaitoa (ks. ohje)
1
punasalaatti tai 2–3 sydänsalaattia
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Jos teet mantelimaidon itse, laita mantelit likoamaan edellisenä päivänä (ks. ohje).
  2. Erottele salaatista ohuet punaiset lehtilatvat ja rapea vaalea tyviosa. Paloittele salaatin vaaleat tyviosat. Siirrä punaiset lehdet sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna kattila ja lisää öljy. Nosta vaaleat salaatinpalat kattilaan ja paahda noin 30 sekuntia. Lisää mantelimaito ja suola. Hauduta salaattia 1–2 minuuttia; älä hauduta pidempään, jotta salaatti ei muutu kitkerän makuiseksi. Jos käytät sydänsalaattia, voit hauduttaa hieman pidempään, 4–5 minuuttia, sillä se ei kitkeröidy.
  4. Leikkaa salaatin punaiset lehdet ohuiksi suikaleiksi. Tarjoa ne mantelimaidossa haudutetun salaatin kanssa.

Mantelimaito

Ainesosat

3
dl
kuorittuja manteleita
1/2 - 1
l
vettä liottamiseen
1
l
vettä

Vaiheet

  1. Mittaa mantelit kulhoon. Kaada päälle reilusti kylmää vettä. Anna liota seuraavaan päivään.
  2. Siivilöi liotusvesi pois manteleista. Huuhtele mantelit juoksevan veden alla.
  3. Kaada mantelit tehosekoittimeen. Lisää vettä sen verran, että mantelit peittyvät. Soseuta ja lisää loppu vesi. Siivilöi mantelimaito tiheän siivilän tai harson läpi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
selleri
Porkkana
Mantelimaito
punasalaatti
Vegaanisia herkkuja
Vegebaari
30 minuuttia
gluteeniton deli
Vege

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini