Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
11:15 | 8.6.2015

Espanjalaiset tonnikalakuorukat

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Tonnikalakuorukat maistuvat niin kuumana kuin kylmänä tarjottavana. Näiden pyöryköiden kyytipojaksi voi pyöräyttää vaikkapa kermaviilikastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 kpl
Helppo

Espanjalaiset tonnikalakuorukat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
prk
tonnikalaa öljyssä (à 185 g)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
3
rkl
öljyä tonnikalapurkista
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
Leivitys
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
3
kananmunaa

Vaiheet

  1. Valuta tonnikala, säästä öljy. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon tonnikalaöljy, sipulikuutiot ja valkosipulit. Paista pehmeiksi.
  3. Lisää tonnikala, mausta ja paista viisi minuuttia. Lisää pannulle jauho ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada maito joukkoon muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Anna massan hissukseen kuplia 10–15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ensin massa muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeutuu sitten löysäksi taikinaksi. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  5. Mittaa yhteen kulhoon jauhot, toiseen korppujauhot ja riko kolmanteen kananmunat. Vatkaa munan rakenne rikki.
  6. Muotoile taikinasta kostein käsin kahden ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja.
  7. Pyöritä ne hellävaroen ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna palleroiden kuivahtaa lautasella hetki.
  8. Uppopaista kuorukat kullanruskeiksi kuumassa, 180-asteisessa öljyssä. Voit myös kypsentää niitä pannulla runsaassa öljyssä viitisen minuuttia molemmin puolin.
Tilaa Glorian ruoka & viini
tonnikala
tonnikalapyörykät
Päivän katiska
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Hansin maa-artisokkakeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini