Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
13:47 | 18.8.2017

Mustikkagalette

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Galetten täytteessä maistuvat ricotta ja sitruuna ja pintaa ryydittää timjami.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 annosta
40 min + keittäminen ja kypsennys 1 t
Keskivaikea

Mustikkagalette

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
200
g
ricottajuustoa
1/2
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
sokeria
5
dl
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
Mustikkasiirappi
3
dl
mustikoita
1
dl
sokeria
5
timjaminoksaa
2
rkl
vettä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria
timjaminoksia

Vaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Keitä mustikkasiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kelmusta, laita leivinpaperille ja kauli pyöreäksi levyksi (Ø noin 35 cm). Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille.
  4. Tee täyte. Laita ricotta kulhoon. Pese sitruuna. Raasta puolet kuoren keltaisesta osasta ricottan joukkoon. Purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja hillosokeri.
  5. Levitä ricottatäyte taikinalevylle niin että reunasta jää 2–3 cm ilman täytettä. Lisää sokeroidut mustikat täytteen päälle. Käännä reuna piirakan päälle ja voitele se kananmunalla. Ripottele sokeria voidellun taikinareunuksen päälle. Paista galettea uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  6. Viimeistele hieman jäähtynyt galette mustikkasiirapilla ja tuoreilla timjaminoksilla. Voit tarjota siirapin myös erikseen.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Mustikkagalette
galette
Jälkiruuat
Kemut
Sokerileipuri
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini