Fondue-ilta on parasta yhdessä oloa kavereiden kanssa. Tämä fondue-liemi valmistetaan uunissa paahdetusta valkosipulista, yrteistä ja lihaliemestä.
6
60 min
Helppo
Valkosipulinen lihaliemi-fondue
Ainesosat
1
valkosipuli
7
dl
vettä
2
Knorr ” Fond Du Chef” lihaliemi -annosfondia
2
laakerinlehteä
1
oksa
rosmariinia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
400
g
naudan paistia
400
g
lampaan ulkofileetä
400
g
kukkakaalia
200
g
herkkusieniä
1
kesäkurpitsa
maalaisleipää
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta valkosipuli uuniin leivinpaperille paahtumaan 40 minuutiksi, kunnes sipuli on selvästi pehmennyt.
- Kuumenna vesi fonduepannussa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi-annosfondit. Mausta laakerinlehdillä, rosmariinin oksilla, suolalla ja pippurilla.
- Kun valkosipuli on paahtunut ja hieman jäähtynyt, purista haarukalla pehmenneet kynnet ulos ja lisää ne lihaliemen joukkoon. Anna kiehua vielä noin 15 minuuttia ilman kantta.
- Leikkaa lihat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pese ja leikkaa kukkakaali, sienet ja kesäkurpitsa paloiksi ja aseta ne esille. Nosta fondue-pata jalustansa päälle tulelle, jotta se pysyy kuumana.
- Kypsennä liha- ja kasvispalat yksitellen maukkaassa liemessä ja nauti.