9:33 | 2.9.2017
Tikka masala kikherneistä
Tomaattisen tikka masalan maustaa garam masala -jauhe. Käytä mausteita säästelemättä, niin saat tästä kasviscurrysta autenttisen makuista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30
Tikka masala kikherneistä
Ainesosat
Currytahna
1
sipuli
5
cm pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
garam masalaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
currya
1/2
tl
kurkumaa
1/4
tl
cayennenpippuria
2
rkl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
Lisäksi
1
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
(1-2
dl
vettä)
1
kukkakaali
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
tlk
kikherneitä
1
sitruunan mehu
1
ruukku
korianteria
Vaiheet
- Kuori ja raasta sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä kuivat mausteet.
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sipuli-inkivääriraastetta ja mausteita minuutti. Lisää tomaattipyree. Paista vielä viitisen minuuttia, kunnes paistos muuttuu tahnamaiseksi.
- Lisää tomaattimurska ja jugurtti. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 minuuttia.
- Pilko kukkakaali suupaloiksi. Pilko sokeriherneet. Valuta kikherneet. Lisää ne ja tarvittaessa vettä curryyn. Hauduta 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaali kypsyy.
- Purista joukkoon sitruunan mehu. Hienonna curryn päälle runsaasti korianteria.