Tämä herkku on gluteeniton.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
15 min + jäädyttäminen 4 t
Keskivaikea
Kääretorttupohja
Ainesosat
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
2 1/2
dl
mantelijauhoja
4
rkl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Vaiheet
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasossa 6–7 minuuttia tai kunnes taikinan pinta saa väriä. Pohja palaa helposti, joten älä paista liikaa.
- Laita työpöydälle kakkulevyn kokoinen pala leivinpaperia ja sirottele sille sokeria. Kumoa vastapaistettu taikinalevy sokeroidun paperin päälle, taikinapuoli sokeroitua pintaa vasten. Odota hetki ja irrota taikinan päältä varovasti leivinpaperi. Anna jäähtyä.(15 min + kysennys 7 min)