Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
12:10 | 16.7.2015

Vaniljalabneh

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Christina Aaltio Kuvat: Panu Pälviä

Taivaallisen pehmeä labneh nautitaan korvapuustikorppujen ja tuoreiden mustikoiden kanssa.

Valutetusta jogurtista valmistettu labneh on suosittu ruoka Lähi-idässä. Siitä voi nauttia niin suolaisena kuin makeanakin.

Tässä jälkiruokaversiossa turkkilainen jogurtti maustetaan vaniljasokerilla ja ihan pikkuripauksella suolaa.

Vaniljalabneh on eräänlainen pappilan hätävara, koska se tarjotaan korvapuustikorppujen kanssa. Leikkaa "eilisen päivän" korvapuustit kuutioiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Kuivata huoneenlämmössä seuraavaan päivään tai 50-asteisessa uunissa parin tunnin ajan, kunnes korput ovat rapeita.

Kokoa annokset valutetusta jogurtista, korvapuustikorpuista, hunajasta ja mustikoista.

Mikä ihana ja vähän erilainen jälkiruoka!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + 24 t
Helppo

Vaniljalabneh

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
turkkilaista jogurttia
2
tl
vaniljasokeria
ripaus
suolaa
Lisäksi
3/4
dl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
sitruunan raastettua kuorta
2
tl
kardemummaa
2
dl
mustikoita
2
dl
korvapuustikorppuja

Vaiheet

  1. Vuoraa siivilä sideharsolla tai suodatinpusseilla. Sekoita vaniljasokeri ja suola jogurttiin. Lusikoi jogurtti siivilään. Pane jääkaappiin valumaan vuorokaudeksi.
  2. Kokoa annokset. Lusikoi jogurtti annosmaljoihin. Sekoita joukkoon hunajaa, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja kardemummaa. Ripottele päälle mustikoita ja korvapuustikorppuja.
Tilaa Glorian ruoka & viini
labneh
korvapuusti
Jälkiruuat
Etno

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini