Tähän pataan voit lisätä myös kypsiä, kevyesti grillattuja varhaisperunoita.
Grillikalapata
Ainekset
Työvaiheet
- Laita grilli kuumenemaan keskilämmölle.
- Tee liemi (grillin keittolevyllä). Kuori ja hienonna valkosipulit ja kuullota niitä voissa kattilassa 2-3 minuuttia. Lisää valkoviini, tomaattimehu ja kalaliemi. Jätä poreilemaan hiljaiselle tulelle.
- Kuori sipulit ja porkkanat, puhdista purjo (ja siisti fenkoli). Grillaa sipuleita, porkkanoita, purjoa (ja fenkolia) 3-4 minuuttia. Paloittele ne pataan ja hauduta noin 10 minuuttia. Puolita paprika ja halkaise kukkakaali. Grillaa niihin väriä ja paloittele pienemmiksi paloiksi pataan. Hauduta vielä noin 10 minuutttia.
- Kun kasvikset ovat kypsiä, grillaa kalafileiden pinta nopeasti grillin täydellä teholla. Lisää kalat ja herneet pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna yrtit joukkoon. Kiehauta pikaisesti, mutta älä keitä. Halutessasi voit viimeistellä padan kuohukermalla ennen kiehauttamista. Tarjoa heti.