Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
8:59 | 13.9.2017

Herukoilla koristeltu tres leches -kakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kondensoitu maito kesyttää happamat herukat. Syksyn luonteikkain kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 annosta
35 min + kypsennys 45 min
Keskivaikea

Herukoilla koristeltu tres leches -kakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
5
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
ruokosokeria
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissijauhoja
1/2
dl
maitojauhetta
1 1/2
tl
leivinjauhetta
100
g
voita
Täyte
2
dl
vispikermaa
1/2
prk (à 397 g)
kondensoitua maitoa
1
vaniljatangon siemenet
Kostutus
1/2
prk (à 397 g)
kondensoitua maitoa
1/2
dl
maitoa
Lisäksi
4
dl
herukoita

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø noin 25 cm). Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa astiassa. Sulata voi. Lisää kuivat aineet ja voisula varovasti sekoittaen kananmunasokerivaahtoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyy puutikulla. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.
  2. Tee täyte. Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele puoli purkillista kondensoitua maitoa kermavaahtoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenterällä täytteeseen. Sekoita kevyesti.
  3. Tee kostutus. Sekoita loppu kondensoitu maito ja ½ dl maitoa keskenään.
  4. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kahdeksi kerrokseksi. Sivele alemmalle kakkulevylle puolet kostutuksesta ja puolet täytteestä. Laita toinen kakkulevy päälle, kostuta ja levitä loppu täyte pintaan.
  5. Koristele kakku herukoilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
tres leches
tres leches -kakku
Kakku
Viikonloppubistro
Sokerileipuri
Jälkiruuat
Kemut
lasten suosikit

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini