Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
12:01 | 23.7.2015

Unikonsiemenkakku ja kardemummakreemi

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Uunipellillisestä kakkua saa helposti monta pientä leivosta isompiinkin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea

Unikonsiemenkakku ja kardemummakreemi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Kakkupohja
300
g
huoneenlämpöistä voita
2,5
dl
hienoa sokeria
3
luomumunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
50
g
unikonsiemeniä
Yhden appelsiinin raastettu kuori
Kardemummakreemi
4
dl
vispikermaa
200
g
tuorejuustoa
0,5
dl
tomusokeria
1
tl
kardemummaa

Vaiheet

Vaahdota voi ja lisää sokeri. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa yhä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, unikonsiemenet ja raastettu appelsiininkuori. Kääntele jauhoseos vaahtoon nuolijalla ja levitä seos uunipellille. Paista 170 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä ja pakasta, jos tarjoiluun on vielä aikaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele tomusokeri ja kardemumma tuorejuustoon. Yhdistä maustettu tuorejuusto kerman sekaan ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Pakkaa pursotuspussiin.

Leikkaa unikonsiemenkakku annospaloiksi. Pursota päälle kardemummakreemiä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
kardemumma
unikonsiemen

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini