Kiinalaisen ravintolan suosikkiannos toimii mahtavasti myös lihapullina! Maapähkinöillä ja inkiväärillä piristetyt kanapyörykät ovat täynnä makua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
35 min
Helppo
Kung pao -lihapullat
Ainesosat
3
valkosipulinkynttä
5
cm
pätkä inkivääriä
0,5
dl
maapähkinöitä
800
g
broilerin jauhelihaa
2
tl
chilijauhetta
1,5
tl
suolaa
1
rkl
hoisin-kastiketta
1
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
(maapähkinä)öljyä
2
kevätsipulin vartta
Vaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori inkivääri ja raasta sen raastimen hienolla terällä. Rouhi maapähkinät terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi.
- Kumoa jauhelihat kulhoon ja mittaa kaikki mausteet sekaan. Lisää kulhoon myös valkosipuli, inkivääriraaste ja maapähkinärouhe.
- Sekoita taikina hyvin sekaisin joko käsin tai puuhaarukalla. Anna levätä hetki jääkaapissa. Silppua sillä välin kevätsipulin varsi.
- Pyöritä taikina lihapulliksi. Kasta käsiä kylmään veteen, jotta massa ei tartu käsiin.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Nostele puolet lihapullista pannulle ja paista ruskeiksi joka puolelta. Lisää lopuksi puolet kevätsipulin varsista pannulle ja pyöräytä sekaisin. Siirrä tarjoiluastiaan ja paista loput lihapullat samalla tavalla.