Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Mainos
Juhli ja nauti
16:35 | 27.9.2017

Punajuuri-vuohenjuustosalaattikupit ja siemennäkkäri

Lisää omaan keittokirjaan
Knorr on lisännyt 21 reseptiä
Knorr

Herkulliset punajuuret ja vuohenjuustovaahto ovat täydellinen makupari. Kauniin annoksen kruunaa punajuurten maukkaaseen keitinliemeen valmistettu siemennäkkäri.

6 kpl ja pellillinen näkkileipää
30 min valmistusta + 1 ½ paistoaikaa

Punajuuri-vuohenjuustosalaattikupit ja siemennäkkäri

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Salaatti
400
g
punajuuria
1
l
vettä
2
Knorr ”Fond du Chef” kasvisliemi -annosfondia
2
tl
fenkolinsiemeniä
4
rosmariininoksaa
150
g
créme fraîchea
150
g
pehmeää vuohenjuustoa
mustapippuria
Näkkäri
1
dl
auringonkukansiemeniä
1 1/2
dl
seesaminsiemeniä
1/2
dl
pellavansiemeniä
1/2
dl
kurpitsansiemeniä
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta rosmariinia
2
dl
punajuuri-kasvislientä
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Vaiheet

  • Kuori punajuuret ja leikkaa neljään osaan. Mittaa kattilaan vesi ja lisää annosfondit, fenkolinsiemenet ja rosmariininoksat.  Nosta kansi kattilan päälle ja jätä se raolleen. Keitä punajuuria noin 45 minuuttia kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä. 
  • Nosta punajuuret kattilasta jäähtymään, siivilöi liemi ja säästä sitä 2 dl näkkäreitä varten. Hienonna punajuuret pieniksi paloiksi.
  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa näkkärin kaikki kuivat ainesosat kulhoon ja sekoita. 
  • Purista valkosipulinkynsi, hienonna rosmariinia ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon.
  • Kaada päälle 2 dl kuumaa punajuuri-kasvislientä ja mittaa joukkoon oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki ja levitä se leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia, kunnes näkkäri on kovettunut. Anna jäähtyä pellillä.
  • Valmista vaahto. Vatkaa créme fraîche ja vuohenjuusto kulhossa vaahtomaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella. Mausta kevyesti mustapippurilla. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  • Kasaa salaatit juuri ennen tarjoilua. Lusikoi punajuuria ja vuohenjuustovaahtoa kerroksiksi annoskuppeihin. Murra näkkileivästä paloja, joilla voi lusikoida salaattia sopivina suupaloina. Nosta salaattiannokset tarjolle näkkileipäpalojen kera.
     
Knorr

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Perinteinen hernekeitto

Lohi-ranskankermapiiras

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Lyonin kana

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini