Vartissa valmistuva superpasta on täynnä makuja: raikasta sitruunaa, reilusti rakuunaa ja ripaus cayenne-pippuria. Tähän jäät koukkuun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min
Helppo
Sitruunainen broileripasta
Ainesosat
1
rs (350 g) broilerin minuuttipihvejä
400
g
tagliatellepastaa
1-2
rkl
öljyä
Sitruunakastike
2-3
sitruunaa
100
g
parmesaanijuustoa
3/4
dl
oliiviöljyä
1
ruukku
rakuunaa
1
pss (60 g)
rucolaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
cayennepippuria
Vaiheet
- Ota lihat huoneenlämpöön. Keitä pastaa suolalla (1 tl suolaa/ 1 l vettä) maustetussa vedessä 8 minuuttia. Kun siivilöit pastan, säästä 1 dl keitinvettä.
- Tee kastike pastan kiehuessa. Raasta 1 sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunoista 2 dl mehua. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Yhdistä kulhossa sitruunamehu, kuoriraaste ja juustoraaste. Vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon. Hienonna rakuuna ja rucola ja sekoita kastikkeeseen. Mausta suolalla ja cayennella.
- Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista broilereita molemmin puolin yhteensä 5 minuuttia. Lisää kypsä pasta ja sitruunakastike ja lämmitä pannussa hetki sekoittaen niin, että juusto sulaa ja kastike muodostuu. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.