
Suomalaista nykyajan perinneruokaa, olisko se esim. ahvenfileitä, kanttarellilisuketta ja keitettyä kukkakaalia?
Ruokapankista löydät lisää http://ruokapankki.blogspot.fi
Ahvenfileitä ja kanttarellilisuketta
Ainekset
Työvaiheet
Aloita valmistamalla kanttarellilisuke eli putsaa sienet hennosti ja revi pienemmiksi. Hienonna sipuli. Laita kanttarellit kuivalle pannulle hetkeksi jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää voita mukaan sekä sipulit kuullotumaan, levyn kuumuus pysyy koko ajan aika miedolla, niin kaikki saa rauhakseen valmistua. Mausta suolalla ja tarvittaessa pippurilla.
Keitä kukkakaalin nuppuja suolavedessä noin 6-10 minuuttia, niin että kukkakaali saa jäädä vähän napakaksi. Laita valuten kukkiksen päälle voita jos tykkäät.
Laita pannulle voita ja anna voin porista. Paista ohuita ahvenfileitä noin 1-2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.