Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Vegaaninen
10:29 | 11.10.2017

Kurttukaali-linssikääryleet

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Kaaleista hauskin ja kaunein taipuu nyt vegaanisiksi kääryleiksi. Täytteen määrä vaihtelee kaalin koon mukaan, sillä sisus silputaan täytteeseen. Tarkista siis, että mausteet riittävät, ennen kuin rullaat! Kääryleitä tulee kerralla iso lasagnevuoallinen, mutta jos kaikki ei kulu kerralla, ne toimivat mainiosti myös lämmitettyinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1 t + 1 t kypsentäminen
Keskivaikea

Kurttukaali-linssikääryleet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
(1,2 kg)
savoijin- eli kurttukaali
2
l
vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
Täyte
1 l
vettä
ja 1 tl suolaa keittämiseen
1 1/2
dl
ohrahelmiä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
currya
3
rkl
makeaa chilikastiketta
2-3
rkl
soijakastiketta
Päälle
1/2
dl
öljyä
1/2
dl
muscovadosiirappia

Vaiheet

  1. Irrota kaalista 16 ulointa lehteä. Huuhdo ne. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kaalinlehdet. Keitä 5 minuuttia. Valuta kaalinlehdet ja huuhdo kylmällä vedellä.  
  2. Valmista täyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola, ohrahelmet ja siivilässä huuhdotut linssit. Keitä 15 minuuttia, kunnes ohra ja linssit ovat kypsiä. Valuta ne siivilässä.
  3. Hienonna kaalin sisus. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Pyöräytä joukkoon inkivääri, juustokumina, korianteri ja kurkuma. Kuullota sipulit ja kaali mausteöljyssä. Mausta chili- ja soijakastikkeella. Lisää valutettu linssi-ohraseos ja sekoita tasaiseksi. Täytteeseen ei tarvita munaa, sillä linssi-ohraseos kiinteytyy muotoiltavaksi jäähtyessään. Lisää tarvittaessa mausteita, täytteen määrä ja mausteiden tarve vaihtelee sen mukaan, kuinka iso määrä kaalia tulee täytteeseen kaalin sisuksesta.
  4. Nosta kaalinlehti kerrallaan työlaudalle ja ajele kannan päältä kaulimella, jolloin se ohenee käärittäväksi. Jos lehtiruoti on paksu, voit myös leikata sen pois.
  5. Nosta lusikallinen täytettä kaalinlehdelle, käännä lehden reunat täytteen päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi. Nosta kaalikääryleet isoon voideltuun uunivuokaan vieri viereen.
  6. Sekoita öljy ja siirappi keskenään. Sivele kaalikääryleet seoksella.
  7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla: kääryleet ovat herkullisimmillaan pehmeiksi kypsyneinä. Uuden sadon kaalista tehdyt kääryleet kypsyvät nopeammin kuin säilytyksessä napakoituneesta kaalista tehdyt.  
Tilaa Glorian ruoka & viini
vegaaninen
Kaali
Linssi
kaalikääryleet
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Paras koti-lasagne for ever

Sitruunainen katkarapupasta

Luumu-omenatorttu

Suolaiset minitortut

Mehevät ribsit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini