Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
8:00 | 21.7.2024

Mehevät ribsit

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ribsien valmistaminen ei ole vaikeaa. Se vaatii vain oikean ajoituksen ja hyvät mausteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
2 t 20 min
Helppo

Mehevät ribsit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
kg
possun spare ribs -lihaa
1
rkl
suolaa
Maustekastike
3
dl
teriyakikastiketta
½
dl
öljyä
2
rkl
inkiväärimurskaa
1
rkl
valkosipulimurskaa
2
rkl
riisi-, valkoviini- tai omenaviinietikkaa
1½
rkl
(muscovado)sokeria
1½
tl
savupaprikaa
1
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilijauhetta
Lisäksi
leivinpaperia
foliota

Vaiheet

  1. Hiero lihan pintaan suolaa. Nosta ribsit uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä ribsit tunniksi huoneenlämpöön maustumaan.
  2. Sekoita maustekastikkeen ainekset yhteen. Sivele suurin osa kastikkeesta ribsien molemmille puolille. Jätä neljännes kastikkeesta odottamaan. Peitä pelti foliolla.
  3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kypsennä ribsejä kaksi tuntia. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista.
  4. Käännä uunin lämpö 250 asteeseen.
  5. Nosta ribsit uunista. Poista folio ja sivele lihan pintaan pannulle valunutta lientä sekä loppu maustekastike. Paahda uunissa 5–10 minuuttia, jotta pinta saa väriä. 
  6. Leikkaa ribsit terävällä veitsellä annospaloiksi luiden välistä. 

Vinkki! Possun spare ribsit ovat tavallista reilumman kokoisiksi leikattuja luita, joiden välissä on runsaammin lihaa. 

Tilaa Glorian ruoka & viini
ribsit
Pihvi & BBQ
Viikonloppubistro
Nuukakokki

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini