Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
21:00 | 17.10.2017

Oton ja Topiaksen fine dining -makkaraperunat

Lisää omaan keittokirjaan
Käyttäjä27178_0 on lisännyt 7 reseptiä
Junior MasterChef

Oton ja Topiaksen tyylikäs makkara-annos vakuutti Master Chef -tuomariston. Itse tehty makkara tarjoiltiin juures-ranskalaisten, majoneesin ja omenachutneyn kanssa. Näiden lisukkeiden makumaailma toimii erinomaisesti makkaran kanssa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oton ja Topiaksen fine dining -makkaraperunat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Makkarat
700
g
karitsan- ja naudan jauhelihaa haluamassasi suhteessa
1
dl
speck-kinkkua (tai savupekonia)
1,5
dl
demi-glace riistalientä
1
tuore chili
2
valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä
naudan, lampaan tai sian suolta
voita ja tuoretta timjamia paistamiseen
Majoneesi
1
keltuainen
1
rkl
sitruunamehua
0,5
tl
sormisuolaa
0.5
tl
dijoninsinappia
0,5
tl
sokeria
0,5
tl
sahramia
1
chili
2
dl
rypsiöljyä
Chutney
1,5
omenaa (kokonainen makeaa lajiketta ja puolikas kirpeää lajiketta)
1
tl
suolaa
1
keltainen chili
2
dl
fariinisokeria
0,5
dl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
tuoretta inkivääriä pieninä paloina
1
tl
kanelia

Vaiheet

  1. Pilko speck, valkosipuli ja chili hyvin hienoksi. Sekoita lihat ja lisää speck, pilkottu valkosipuli ja chili sekä yrtit ja mausteet. 
  2. Pujota huuhdottu suoli makkarakoneeseen ja tee solmu suolen toiseen päähän. Aloita täyttäminen. Älä täytä suolta liikaa, muista solmimisvara. Kun makkaraa on pursotettu noin puoli metriä, sen voi katkaista. Solmi toinen pää. Taittele makkara pienempiin osiin. Makkarat voi myös solmia puuvillalangalla.
  3. Keitä makkaroita riistaliemessä 20 minuuttia. Sen jälkeen paista niitä pannulla voissa tuoreen timjamin kanssa 10 minuuttia.
  4. Laita kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja keitä niitä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

  5. Tee majoneesi. Laita huoneenlämpöinen keltuainen, sitruunamehu ja mausteet kulhoon. Sekoita, mutta älä vatkaa. Lisää öljyä ensin tipoittain koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua, lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valmis majoneesi chilillä.
  6. Kokoa annos. Tarjoa ranskalaisten kanssa. 

Lisää aiheesta
  • Inkan katkarapupasta
Tilaa Glorian ruoka & viini
Junior MasterChef
makkara

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini