
Oton ja Topiaksen tyylikäs makkara-annos vakuutti Master Chef -tuomariston. Itse tehty makkara tarjoiltiin juures-ranskalaisten, majoneesin ja omenachutneyn kanssa. Näiden lisukkeiden makumaailma toimii erinomaisesti makkaran kanssa!
Oton ja Topiaksen fine dining -makkaraperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko speck, valkosipuli ja chili hyvin hienoksi. Sekoita lihat ja lisää speck, pilkottu valkosipuli ja chili sekä yrtit ja mausteet.
- Pujota huuhdottu suoli makkarakoneeseen ja tee solmu suolen toiseen päähän. Aloita täyttäminen. Älä täytä suolta liikaa, muista solmimisvara. Kun makkaraa on pursotettu noin puoli metriä, sen voi katkaista. Solmi toinen pää. Taittele makkara pienempiin osiin. Makkarat voi myös solmia puuvillalangalla.
- Keitä makkaroita riistaliemessä 20 minuuttia. Sen jälkeen paista niitä pannulla voissa tuoreen timjamin kanssa 10 minuuttia.
-
Laita kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja keitä niitä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
- Tee majoneesi. Laita huoneenlämpöinen keltuainen, sitruunamehu ja mausteet kulhoon. Sekoita, mutta älä vatkaa. Lisää öljyä ensin tipoittain koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua, lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valmis majoneesi chilillä.
-
Kokoa annos. Tarjoa ranskalaisten kanssa.
"TÄYDELLINEN VOITAIKINAPOHJA" on minun mielestäni murotaikina- piiraspohja.
Miksi Sharlotka laitetaan irtopohjavuokaan jos se kumotaan lopuksi?