Malesialainen laksa maistuu auringolta kuin kesäkeitto konsanaan. Maitoliemi keitetään kookoksesta, ja sattumina on tofua, bataattia ja nuudeleita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 min
Helppo
Tofu-bataattilaksa
Ainesosat
1
pkt
maustamatonta tofua
200
g
riisinuudelia
500
g
bataattia (tai myskikurpitsaa)
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
2
kevätsipulia
1
rkl
seesamiöljyä
n. 8
dl
kasvislientä
2
rkl
öljyä
1/4
tl
(savu)paprikajauhetta
3
rkl
soijakastiketta
1
limetin mehu
400
g
kookosmaitoa
3
dl
babypinaatinlehtiä
1
ruukku
korianteria ja/tai minttua
(½ punaista chiliä)
Vaiheet
- Kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Kuutioi tofu ja levitä palat paperin sisään painon alle 15–30 minuutiksi, jotta enin neste valuu pois.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään.
- Kuori bataatti ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuli.
- Kuumenna seesamiöljy kattilassa. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja sipulin valkoisia osia muutama minuutti. Lisää liemi ja kiehauta. Lisää bataatti ja keitä 10–15 minuuttia.
- Keiton hautuessa kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa ja paista tofukuutiot kunnolla rapeiksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
- Lisää kalakastike, soijakastike, limetin mehu ja kookosmaito keittoon ja kuumenna. Sekoita pinaatti joukkoon.
- Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho kuumaa keittoa päälle. Viimeistele annokset tofulla, yrteillä ja halutessasi hienonnetulla chilillä.