Kreikkalainen makaronilaatikko kuorrutetaan leipämurulla ja maustetaan fetalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1 tunti
Helppo
Kreikkalainen makaronipaistos
Ainesosat
2
viipaletta paahtoleipää
50
g
voita
5
dl
makaroneja
2
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
2
dl
emmental-juustoraastetta
200
g
fetaa murustettuna
1/4
tl
kanelia
1/4
tl
mustapippuria
1½
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
4
kevätsipulia
150
g
pinaattia (pakaste)
½
dl
tilliä
Vaiheet
- Poista leivistä kuoret ja hienonna leipä muruiksi. Hiero puoli ruokalusikallista voita muruihin.
- Keitä makaroneja puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Valuta makaronit.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoittele minuutin ajan. Lisää maito kahdessa osassa sekoittamista jatkaen. Keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila sivuun. Lisää juustoraaste, puolet fetasta, kaneli ja mustapippuri.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna loput voista isossa paistokasarissa tai pannulla. Kuullota sipulisilppua voissa 3 minuuttia. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne pinaatin kanssa pannulle. Jatka paistamista 3 minuuttia.
- Lisää maitokastike, hienonnettu tilli ja pasta.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele leivänmurut ja loppu feta ruuan pinnalle ja siirrä vuoka uuniin. Paista 30 minuuttia.