Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Täytetty avokado on täydellinen ilman, että se näyttäisi yrittäneen liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Häränsilmäiset avokadot

Ainekset

1
pieni (noin 100 g) naudan sisäfileepihvi
4
keskikokoista avokadoa
8
pientä kananmunaa (koko S-M)
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1/2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa maria)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
rkl
voita paistamiseen
sormisuolaa kananmunan pintaan

Työvaiheet

  1. Ota pihvi huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Puolita avokadot ja poista kivi. Koverra lusikalla keskustaa hieman, jotta kanamuna mahtuu siihen. Aseta avokadonpuolikkaat vieri viereen pieneen vuokaan niin että ne pysyvät tukevasti pystyssä. Riko munat avokadonpuolikkaisiin. Anna paistua uunissa noin 10–12 minuuttia riippuen halutusta kypsyydestä. Ripottele kypsille kanamunille hieman sormisuolaa.
  3. Paista tällä välin pihviä voissa kuumassa pannussa noin 2 minuuttia per puoli. Anna vetäytyä hetki folioon käärittynä. Hienonna ruohosipuli, lisää mausteet ja hiero seos pihvin pintaan. Leikkaa pihvi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet kypsien munien päälle.Vinkki! Jos et löydä pieniä kanamunia, valuta valkuaista hieman pois ennen kuin kaadat munan avokadonpuolikkaaseen.

Cevichellä täytetyt avokadot

Ainekset

4
keskikokoista avokadoa
Täyte
150
g
ruodotonta lohi- tai kuhafileetä (tai molempia)
1
limetin mehu
1
rkl
punasipulia hienonnettuna
1
punainen chilipalko
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
2
rkl
korianteria hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Tee täyte. Pilko kala pieniksi kuutioiksi, purista limetistä mehu ja hienonna punasipuli ja chili. Yhdistä aineet korianteria lukuun ottamatta, sekoita hyvin ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Hienonna korianteri ja lisää se kalaseokseen. Jaa täyte avokadojen koloihin.

(4 annosta, 45 min + 2 t jääkaapissa)

Ricotta-avokadot

Ainekset

4
avokadoa
Täyte
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 1/2
dl
ricottaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista hedelmästä mehu. Hienonna persilja. Jätä hiukan sitruunankuoriraastetta ja persiljaa koristeeksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen aineet.
  2. Puolita avokadot ja poista kivi. Lusikoi ricottatäyte avokadon koloihin. Viimeistele sitruunakuorisuikaleilla ja lehtipersiljalla.

(4 annosta, 45 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.