Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Alkuruuat
Lisukkeet
13:24 | 27.8.2015

Häränsilmäiset avokadot

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Täytetty avokado on täydellinen ilman, että se näyttäisi yrittäneen liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Keskivaikea

Häränsilmäiset avokadot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pieni (noin 100 g) naudan sisäfileepihvi
4
keskikokoista avokadoa
8
pientä kananmunaa (koko S-M)
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1/2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa maria)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
rkl
voita paistamiseen
sormisuolaa kananmunan pintaan

Vaiheet

  1. Ota pihvi huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Puolita avokadot ja poista kivi. Koverra lusikalla keskustaa hieman, jotta kanamuna mahtuu siihen. Aseta avokadonpuolikkaat vieri viereen pieneen vuokaan niin että ne pysyvät tukevasti pystyssä. Riko munat avokadonpuolikkaisiin. Anna paistua uunissa noin 10–12 minuuttia riippuen halutusta kypsyydestä. Ripottele kypsille kanamunille hieman sormisuolaa.
  3. Paista tällä välin pihviä voissa kuumassa pannussa noin 2 minuuttia per puoli. Anna vetäytyä hetki folioon käärittynä. Hienonna ruohosipuli, lisää mausteet ja hiero seos pihvin pintaan. Leikkaa pihvi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet kypsien munien päälle.Vinkki! Jos et löydä pieniä kanamunia, valuta valkuaista hieman pois ennen kuin kaadat munan avokadonpuolikkaaseen.

Cevichellä täytetyt avokadot

Ainesosat

4
keskikokoista avokadoa
Täyte
150
g
ruodotonta lohi- tai kuhafileetä (tai molempia)
1
limetin mehu
1
rkl
punasipulia hienonnettuna
1
punainen chilipalko
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
2
rkl
korianteria hienonnettuna

Vaiheet

  1. Tee täyte. Pilko kala pieniksi kuutioiksi, purista limetistä mehu ja hienonna punasipuli ja chili. Yhdistä aineet korianteria lukuun ottamatta, sekoita hyvin ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Hienonna korianteri ja lisää se kalaseokseen. Jaa täyte avokadojen koloihin.

(4 annosta, 45 min + 2 t jääkaapissa)

Ricotta-avokadot

Ainesosat

4
avokadoa
Täyte
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 1/2
dl
ricottaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Tee ensin täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista hedelmästä mehu. Hienonna persilja. Jätä hiukan sitruunankuoriraastetta ja persiljaa koristeeksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen aineet.
  2. Puolita avokadot ja poista kivi. Lusikoi ricottatäyte avokadon koloihin. Viimeistele sitruunakuorisuikaleilla ja lehtipersiljalla.

(4 annosta, 45 min)

Tilaa Glorian ruoka & viini
Avokado
täytetty avokado
kevyet & salaatit
etno
Kemut

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini