Kotona tehty jäätelö on jäähdykemäisempää kuin kaupan jäde.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 30 min + jäädytys yön yli
Keskivaikea
Porkkanajäätelö
Ainesosat
4
porkkanaa
1
tähtianis
1/2
l
(laktoositonta) maito(juoma)a
1/2
l
(laktoositonta) kuohukermaa
1 1/2
dl
sokeria
1/2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
sitruunaverbenaa tai sitruunamelissaa
Vaiheet
- Kääri porkkanat folioon ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa 1 tunti.
- Paloittele paahdetut porkkanat kattilaan. Lisää kaikki ainekset ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehuu. Poista anis ja soseuta seos tehosekoittimessa. Siivilöi ja jäähdytä.
- Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pakasterasiaan. Anna jäätyä pakastimessa yön yli.
- Tee tyrnikinuski (ks. ohje alhaalla).
- Leikkaa jäätelö lautasille noin 5 minuuttia ennen tarjoamista niin se pehmenee sopivaksi. Tarjoa tyrnikinuskin ja sitruunaverbenan tai sitruunamelissan kanssa.
Tyrnikinuski
Ainesosat
1
dl
(vajaa 100 g) sulaa voita
1
dl
+ 1/4 dl (laktoositonta) kuohukermaa
1
dl
sokeria
1/4
dl
vettä
2
rkl
jäisiä tyrnimarjoja
Vaiheet
- Laita voi, sokeri ja 1 dl kermaa pienehköön kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se paksuuntuu ja muuttuu tummanruskeaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää ¼ dl kermaa ja vesi. Sekoita voimakkaasti.
- Sekoita tyrnit kinuskin joukkoon sauvasekoittimen pulse-toiminnolla (noin 5 painallusta), ei siis koko ajan sekoittaen. Siivilöi ja anna jäähtyä.
(noin 3 dl, 15 min)