Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Salaatit
Lisukkeet
Gluteeniton
13:28 | 28.11.2017

Ruotsalainen sillisalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Ruotsalainen sillisalaatti maistuu vienosti neilikalta ja sisältää nimensä mukaan reilusti silliä.

Ruotsalaiseen sillisalaattiin ei tule lainkaan porkkanaa, mutta rapeaa omenaa ja maustekurkku tarvitaan. Ja silliä saa olla reippaastikin. Sillin voi sekoittaa joko salaattiin tai tarjota erikseen. Resepti on mukaelma Jan Hedhin reseptistä. Halutessasi tarjoa tämän salaatin kanssa vatkattua kermaa, joka on värjätty tilkalla etikkapunajuuren mehua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
30 min + perunoiden jäähtyminen
Helppo

Ruotsalainen sillisalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
(kiinteää) perunaa
400
g
esikeitettyjä tai säilöttyjä punajuuria
2
keskikokoista punasipulia
2
hapokasta omenaa
2
keskikokoista maustekurkkua
1/2
tl
neilikkaa jauhettuna
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
1
pkt (150 g)
kevytsuolattua sillifileetä tai
1
prk
sherrysilliä (esim. Hyvä Apaja)
100
g
mätiä
1
kananmuna / ruokailija
1
viipale
saaristolaisleipää / ruokailijasaarisl

Vaiheet

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Perunat saavat olla kylmiä, kun aloitat salaatin tekemisen. Kuori perunat ja kuutioi ne pieniksi. Kuutioi punajuuret samankokoisiksi kuutioiksi.
  2. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.  Mausta salaatti neilikalla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  4. Taputtele sillifileet kuiviksi ja suikaloi ne ohueksi. Sekoita salaattiin tai tarjoa erikseen. Voit myös käyttää valmiita purkkisillipaloja, esimerkiksi sherrysilli toimii loistavasti. Tarjoa salaatin kanssa myös  mätiä, kananmunia ja saaristolaisleipää.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
ruotsalainen sillisalaatti
sillisalaatti
silli
joulu
Kemut
gluteeniton deli

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini