Helka T on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Gluteenittomat Riisipiirakat
Gluteenittomat Riisipiirakat
Gluteenittomia riisipiirakoita
Gluteenittomia riisipiirakoita
Gluteenittomia piirakankuoria
Gluteenittomia piirakankuoria
Gluteenittomia piirakankuoria
Gluteenittomia piirakankuoria
Gluteenittomia riisipiirakoita
Gluteenittomia riisipiirakoita
Gluteenittomia riisipiirakoita
Gluteenittomia riisipiirakoita

Maukkaat gluteenittomat ja laktoosittomat karjalanpiirakat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Noin 10-15
Valmistusaika
3-4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteenittomat Karjalanpiirakat

Ainekset

Riisipuuro piirakoille
25
g
voita
1 ½
tl
suolaa
1 ½
l
laktosiitonta täysmaito juomaa tai täysmaitoa
3
dl
risella puuroriisiä
Piirakkataikinan ohje
4
dl
vettä
1 ½
tl
suolaa
6
dl
gluteenittomia tummia jyttejauhoja

Työvaiheet

Riisipuuron keitto ohje

Valitse 3-4 litran paksupohainen teflonkattila, teräskattila tai paskupohjainen emaloitu pata. Huuhdo riisit lävikössä juoksevan veden alla niin pitkään kunnes harmahtava vesi muuttuu kirkkaaksi. Sulata voi kattilassa (varo ettei se pääse ruskistumaan) Lisää maito joukkoon ja sekoittele sitä puuhaarukalla niin pitkään kunnes maito kiehahtaa. Lisää riisit ja sekoittele niin pitkään kunnes puuro alkaa kiehumaan. Laita teräsritilä kattilan alle levylle ja laita levy kolmoselle. Sekoittele sillöin tällöin puuroa pohjaa myöten ettei se ota pohjaan kiinni. Hauduta puuroa 40-minuuttia. Lisää lopuksi suola ja sekoita vielä hyvin että suola sulaa puuron joukkoon tasaisesti. Laita puuro jäähtymään.     

 

Tee seuraavaksi piirakka taikina

Sekoita suola hyvin veteen ja lisää jyttejauhoja vähitellen hyvin sekoittaen vispilällä. Kun taikina alkaa olla paskuhkoa ota puuhaarukka ja lisää jauhoja vielä hyvin sekoittaen niin että takinasta tulee kiinteää, mutta pehmeää. (Yleiskone tai monitoimikone on tässä verraton apuväline!) Itse teen taikinan yleiskoneella tai monitoimikoneen leivontakulhossa.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele tanko josta leikkaat 20 kpl yhtä suuria paloja. (molemmista tangoista yht. 40 palaa) Taputtele leivin alustalla jyttejauhoissa palat pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi. Levitä riisipuuroa tai perunamuussia reilu ruokalusikallinen kakkaran keskelle ja levitä se hyvin siihen. Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille. Paista 275-300 asteisessa uunissa kunnes piirakat ovat saaneet kullanruskean värin alta ja päältä. Voitele piirakat voi/vesiseoksella jossa on hieman suolaa. Jos käytät voimakas suolaista voita, niin silloin suolaa ei tarvitse lisätä. Lado piirakat limittäin jäähtymään, jos haluat pakastaa niistä osan. Ovat todella hyviä myös pakasteesta otettuna ja esim. mikrossa sulatettuna/lämmitettynä.                          

Kun teette perunamuussia piirakoita varten, laittakaa muussin joukkoon yksi kananmuna sillä se sitoo muussia ja pysyy paremmin piirakka kuoren sisällä. Maku ja rakenne on todella hyvä näissä piirakoissa!  

Vinkki: Piirakoista voi osan myös raaka pakastaa kuten minä teen joka joulu. Osan piirakoista jäädytän leivinpaperin päällä joko pellillä tai tarjottimen päällä ja pakkaan ne sen jälkeen kannellisiin rasioihin tai pusseihin ja paistan jouluksi tuoreet piirakat. :) Jos perunamuussia tai riisipuuroa jää, sekoita niiden sekaan vähän jyttejauhoja, semperin fin mixin hienoa jauhoseosta tai karkeaa jauhoseosta ja hiukan suolaa. Sekoita keskenään kaikki aineet ja muotoile tangoksi leivinalustalla. Ota tangosta yhtä suuria paloja ja taputtele jauhotetuin käsin peruna/riisi rieskoiksi. Paista rieskat 275 asteisessa uunissa kauniin kullan ruskeiksi ja voitele halutessasi voisulalla.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla