Helppo
Gluteeniton porkkanakakku
Ainesosat
3
munaa
1 1/2
dl
raakaruokosokeria
1
dl
miedon makuista öljyä (esim. auringonkukkaöljyä)
2 1/2
dl
Teff Fibra -jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
rusinoita
1
dl
manteli- tai pähkinärouhetta
5
dl
hienoa porkkanaraastetta
Vuokaan:
voita tai margariinia
manteli- tai pähkinäjauhetta
Pinnalle:
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
1
dl
tomusokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristeluun:
manteli- tai pähkinärouhetta
Vaiheet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon öljy, jauho-leivinjauheseos, rusinat, manteli- tai pähkinärouhe ja viimeisenä porkkanaraaste. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun, manteli- tai pähkinäjauheella jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista 180 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri sekä sitruunamehu ja levitä seos kakun pinnalle. Koristele manteli- tai pähkinärouheella.