Tarjoa palsternakkapiiras kirpeän viinimarjahillokkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
40 min + kypsennys 30-40 min
Keskivaikea
Palsternakkapiiras
Ainesosat
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
voita
1
kananmuna
1
rkl
vettä
Täyte
3-4
keskikokoista palsternakkaa
2
rkl
voita
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
170
g
pekonia
100
g
valkosipulituorejuustoa
1
dl
ranskankermaa
1
kananmuna
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Nypi kylmä voi sekaan. Riko muna taikinaan, lisää vesi ja sekoita. Älä vaivaa. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkittäin halki. Sulata voi paistinpannussa ja sekoita hunaja joukkoon. Lisää palsternakat ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Mausta ne suolalla ja ota pois pannusta.
- Kuutioi pekoni pieneksi ja paista pannussa rapeaksi.
- Voitele pitkänomainen piirakkavuoka voilla tai öljyllä. Kauli taikina ja taputtele se piirakkavuokaan. Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
- Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, muna ja mustapippuri keskenään. Lisää paistetut pekonikuutiot. Kaada täyte vuokaan ja asettele palsternakat päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
- Tee piirakan kypsyessä punaviinimarjahilloke (ks. ohje alla).
- Koristele piirakka basilikanlehdillä ja tarjoa hillokkeen sekä kuivan maalaissiiderin kanssa.
Punaviinimarjahilloke
Ainesosat
1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä
2 1/2
dl
punaviinimarjoha
1
rkl
valkoista balsamicoa
Vaiheet
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja seos siirappimaista.
- Lisää marjat ja balsamico. Anna kiehua 10 minuuttia. Kaada jäähtymään puhtaaseen purkkiin.