Tarjoa palsternakkapiiras kirpeän viinimarjahillokkeen kanssa.
Palsternakkapiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Nypi kylmä voi sekaan. Riko muna taikinaan, lisää vesi ja sekoita. Älä vaivaa. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkittäin halki. Sulata voi paistinpannussa ja sekoita hunaja joukkoon. Lisää palsternakat ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Mausta ne suolalla ja ota pois pannusta.
- Kuutioi pekoni pieneksi ja paista pannussa rapeaksi.
- Voitele pitkänomainen piirakkavuoka voilla tai öljyllä. Kauli taikina ja taputtele se piirakkavuokaan. Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
- Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, muna ja mustapippuri keskenään. Lisää paistetut pekonikuutiot. Kaada täyte vuokaan ja asettele palsternakat päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
- Tee piirakan kypsyessä punaviinimarjahilloke (ks. ohje alla).
- Koristele piirakka basilikanlehdillä ja tarjoa hillokkeen sekä kuivan maalaissiiderin kanssa.
Punaviinimarjahilloke
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja seos siirappimaista.
- Lisää marjat ja balsamico. Anna kiehua 10 minuuttia. Kaada jäähtymään puhtaaseen purkkiin.