Frittikanan juju piilee piimässä ja tuplaleivityksessä.
Etelän frittikana
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita marinadin valmistuksesta. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli mahdollisimman ohuesti. Kuullota niitä hetki paistinpannussa öljyssä. Lisää vesi, sitruunanmehu, rosmariininoksat ja suola. Kiehauta noin 1 minuutti. Anna marinadin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, laita sitten jääkaappiin.
- Paloittele broileri koipinuijiksi ja reisipaloiksi ja laita metallikulhoon. Jätä nahka broileripaloihin. Kaada kylmä marinadi päälle ja kääntele niin että marinadi levittyy kauttaaltaan lihoille. Anna marinoitua jääkaapissa paloja välillä käännellen vähintään 6 tuntia.
- Kuivaa broilerinpalat huolellisesti, ja jätä ne talouspaperin päälle huoneenlämpöön kuorrutuksen valmistamisen ajaksi.
- Tee kuorrutus. Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Jaa seos 2 kulhoon. Kaada piimä kolmanteen kulhoon.
- Kierittele broileripalat yksitellen ensin jauhoseoksessa, sen jälkeen piimässä ja vielä uudestaan jauhoseoksessa. Käytä apuna leivinpaperin päälle laitettua uuniritilää, jolle palat voi välillä laittaa.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa liedellä noin 170–180-asteiseksi. Kypsennä broilerinpaloja 2 erässä noin 10 minuuttia, kääntele niitä kypsentämisen aikana. Siirrä friteeratut broilerinpalat leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä vielä uunissa noin 5 minuuttia. Tarkista kypsyys pistämällä hammastikku lihaisimpaan kohtaan. Reiästä valuvan nesteen tulee olla kirkasta. Ripottele pinnalle rosmariinia ja tarjoa heti sitruunalohkojen kanssa.