Suola saa kinuskin maistumaan entistäkin paremmalta. Kokeile vaikka.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 palaa
30 min + kypsennys 1 t
Keskivaikea
Suolatulla kinuskilla kuorrutettu pound cake
Ainesosat
3 1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivijauhetta
1/2
tl
suolaa
225
g
huoneenlämpöistä voita
5
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
sitruunamehua
kuorrutus
100
g
voita
2 1/3
dl
sokeria
1 1/4
dl
kuohukermaa
1
tl
sormisuolaa
Lisäksi
rouhittuja pekaanipähkinöitä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita vaniljasokeri sokerin joukkoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
- Vaahdota voita sähkövatkaimella noin 1 minuutti. Lisää sokeriseos pienissä erissä ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi sitruunanmehu ja jauhot varovasti käännellen taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus noin 1,8 l). Paista 1 tunti. Tarkista kypsyys esimerkiksi hammastikulla ja jatka tarvittaessa paistamista, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
- Valmista kuorrutus kakun jäähtyessä. Kuutioi voi valmiiksi. Sulata sokeri paistinpannussa alhaisella lämmöllä, kunnes se on juoksevaa ja kullanruskeaa. Varo polttamista. Lisää voikuutiot ja sekota, kunnes seos on tasaista. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä pois levyltä ja lisää suola.Anna jäähtyä hetki ennen valuttamista kakun pinnalle. Koristele kakku rouhituilla pekaanipähkinöillä.