
Kala kypsyy jäähtyvässä liemessä 15 minuutissa.
Jäähtyvässä liemessä kypsynyt lohi ja ruusukaalit
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin mausteliemi. Kuori ja suikaloi sipuli. Vuole sitruunankuoren keltainen osa sitrusraudalla. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja keitä 2–3 minuuttia. Pidä liemi kuumana.
- Leikkaa lohi nahattomiksi noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet tiiviisti vuokaan. Jos sinulla on paistolämpömittari, työnnä se yhteen fileepalaan. Kaada kiehuvan kuuma mausteliemi lohien päälle niin, että viipaleet peittyvät ja anna kalojen kypsyä liemessä noin 15 minuuttia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 42 astetta.
- Kypsennä sillä välin ruusukaalit. Poista kaaleista kanta ja kuori muutama uloin lehti, jos ne ovat huonoja. Halkaise ruusukaalit ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia. Valuta ruusukaalit.
- Nostele kuumat ruusukaalit lohiviipaleiden päälle. Viimeistele parmesaaniraasteella, oliiviöljyllä ja ruohosipulilla. Tarjoa heti.
VINKKI! Halutessasi kypsennä myös ruusukaalit makuliemessä. Nosta silloin kypsät lohipalat tarjoiluvuokaan, siivilöi makuliemi toiseen kattilaan ja kypsennä siinä ruusukaalit. Näin saat ruusukaaleihin enemmän makua. Lopuksi kaada kuuma liemi tarjoiluvuokaan ja viimeistele kuten edellä.