Kalatacossa Meksikon heleät maut juhlivat pehmeän tortillan sisällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + maustuminen 1/2 t
Keskivaikea
Kalatacot
Ainesosat
350
g
vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuhaa tai turskaa)
1/2
tl
korianterinsiemeniä
1/2
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
4
tortillaa (valmiina kaupasta)
Vaiheet
- Nypi kalasta ruodot, ja leikkaa fileet parin sentin paksuisiksi paloiksi. Murskaa korianterinsiemenet ja sekoita ne muiden mausteiden kanssa. Levitä seos kalapaloille. Anna maustua puoli tuntia.
- Kuumenna öljy paistinpannussa, nosta kalat kuumaan pannuun ja paista 3–6 minuuttia kalapalojen koosta riippuen. Käännä kalat puolivälissä varoen, että ne eivät hajoa.
- Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä tortillat kuumilla kalapaloilla ja lusikoi mukaan mangosalsaa ja chipotle-kermaa (ks. ohjeet alla).
Mangosalsa
Ainesosat
1
kypsä mango
1
pieni
punasipuli
1
vihreä jalapeno
1/2
ruukku korianteria
1
limetti
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Poista mangosta siemen leikkaamalla hedelmä kahteen osaan pituussuunnassa siemenen molemmilta puolilta. Irrota kuori hedelmänpuolikkaista terävällä veitsellä ja leikkaa hedelmänliha 1 cm:n kuutioiksi. Nosta kuutioit kulhoon.
- Hienonna punasipuli, jalapeño ja korianteri mangon joukkoon. Purista limetin mehu joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Chipotle-kerma
Ainesosat
1/2
limetti
1/2
dl
ranskankermaa
1/2
dl
majoneesia
2
tl
chipotle-kastiketta (Tabasco)
Vaiheet
- Purista limetistä mehu.
- Sekoita aineet keskenään. Lusikoi kastike kaloille.