Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
10:41 | 12.11.2015

Kalatacot

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sara Karppinen KUVA Panu Pälviä

Kalatacossa Meksikon heleät maut juhlivat pehmeän tortillan sisällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + maustuminen 1/2 t
Keskivaikea

Kalatacot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

350
g
vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuhaa tai turskaa)
1/2
tl
korianterinsiemeniä
1/2
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
4
tortillaa (valmiina kaupasta)

Vaiheet

  1. Nypi kalasta ruodot, ja leikkaa fileet parin sentin paksuisiksi paloiksi. Murskaa korianterinsiemenet ja sekoita ne muiden mausteiden kanssa. Levitä seos kalapaloille. Anna maustua puoli tuntia.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa, nosta kalat kuumaan pannuun ja paista 3–6 minuuttia kalapalojen koosta riippuen. Käännä kalat puolivälissä varoen, että ne eivät hajoa.
  3. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä tortillat kuumilla kalapaloilla ja lusikoi mukaan mangosalsaa ja chipotle-kermaa (ks. ohjeet alla).

Mangosalsa

Ainesosat

1
kypsä mango
1
pieni
punasipuli
1
vihreä jalapeno
1/2
ruukku korianteria
1
limetti
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Poista mangosta siemen leikkaamalla hedelmä kahteen osaan pituussuunnassa siemenen molemmilta puolilta. Irrota kuori hedelmänpuolikkaista terävällä veitsellä ja leikkaa hedelmänliha 1 cm:n kuutioiksi. Nosta kuutioit kulhoon.
  2. Hienonna punasipuli, jalapeño ja korianteri mangon joukkoon. Purista limetin mehu joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Chipotle-kerma

Ainesosat

1/2
limetti
1/2
dl
ranskankermaa
1/2
dl
majoneesia
2
tl
chipotle-kastiketta (Tabasco)

Vaiheet

  1. Purista limetistä mehu.
  2. Sekoita aineet keskenään. Lusikoi kastike kaloille.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kalatacot
Felix: majoneesi
Päivän katiska
Etno
Kemut

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Piparjuuriskagen

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini