
Punajuurimehuun tehty taikina ei ole vegepizzan ainut valttikortti.
Vegen syyspizza
Ainekset
Työvaiheet
- Tee pohjataikina. Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut mehuun. Sekoita joukkoon suola ja täysjyvävehnäjauho. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina leivinliinalla peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi.
- Valmistele täytteet. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi punajuuret. Levitä viipaleet uunivuokaan, lorauta päälle öljy sekä hunaja ja ripottele suolaa. Paahda viipaleet kypsiksi uunin keskitasolla, 20–30 minuuttia. Säädä uunin lämpötila pizzaa varten 250 asteeseen ja laita tyhjä uunipelti lämpenemään uuniin.
- Huuhdo pavut ja kypsennä niitä kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä.
- Keitä kananmunat, noin 7 minuuttia. Huuhdo ja puolita minitomaatit.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina kahteen osaan. Venyttele ja kauli kummastakin palasta soikea pizzapohja.
- Siirrä pohjat leivinpaperille, vedä varovasti kuuman pellin päälle ja voitele oreganoöljyllä. Esipaista pohjia uunin alatasolla noin viisi minuuttia.
- Ota esipaistettu pohja uunista ja murustele päälle vuohenjuusto. Levitä pinnalle punajuuriviipaleet, pavut ja tomaatit. Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu.
- Koristele pizzat kananmunanpuolikkailla ja oreganonoksilla ja valuta lopuksi päälle oreganoöljyä.
Oreganoöljy
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi oreganonlehdet sauvasekoittimen kulhoon. Lisää muut aineet valkosipulia lukuun ottamatta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää oreganoöljyyn.