
Rapsakkaa lohta ja kananmunia uunissa
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljäksi annospalaksi.
-
Leikkaa fenkoli ja parsakaali suupaloiksi. Poista ruusukaaleista kova kanta ja puolita kaalit. Levitä kasvikset pellille ja nosta lohipalat päälle. Yhdistä öljy ja mausteet. Purista limetistä mehu joukkoon. Mausta kasvikset ja lohi mausteöljyllä ja kääntele samalla timjaminoksat joukkoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
-
Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita pankojauhot, öljy ja valkosipuli keskenään.
-
Nosta vuoka uunista ja riko kananmunat lohipalojen väleihin, kasvisten päälle. Ripottele pankojauhoseos kalapalojen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin noin 7–8 minuutiksi tai kunnes valkuainen on hyytynyt. Mausta munat ripauksella suolaa.