klo 13:16 | 12.11.2015

Lisää lempeään kalkkunapihviin luonnetta rapealla pistaasi-salviakuorrutuksella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Pistaasitahnalla kuorrutetut kalkkunapihvit
Ainekset
4
kalkkunan rintafileepihviä (n. 600 g)
1-2
rkl
rypsiöljyä
Pistaasi-salviatahna
1
dl
kuorittuja suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
salviaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
jauhettua korianteria
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
raitajuurta, keltajuurta tai punajuurta
salaattia
Työvaiheet
- Tee ensin omenachutney, jotta se ehtii jäähtyä (ks. ohje alla).
- Laita harissakurpitsa uuniin paahtumaan (ks. ohje alla). Kuori ja leikkaa raitajuuret ohuiksi viipaleiksi. Ota kurpitsat uunista, kun niiden paistoaikaa on jäljellä noin 5 minuuttia. Levitä raitajuuret pellin toiseen päähän ja kypsennä 225 asteessa 5 minuuttia.
- Hienonna salvia. Rouhi kaikki pistaasi-salviatahnan aineet morttelissa.
- Paista kalkkunapihvejä kuumassa pannussa öljyssä noin 3 minuuttia, käännä, levitä pihvin pinnalle pistaasi-salviatahnaa ja jatka paistamista vielä 3 minuuttia.
- Tarjoa pihvit salaatin, paahdetun kurpitsan, raitajuurten ja omenachutneyn kanssa.
Omenachutney
Ainekset
1
kg
hapokkaita omenoita (esim. Lobo tai Antonovka)
1
sipuli
1
punainen chilipalko
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2
dl
vettä
1/2
dl
ruokokidesokeria
1/2
tl
suolaa
1
kanelitanko
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
dl
hillosokeria
Työvaiheet
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat pieniksi. Hienonna sipuli ja chili. Kuori ja raasta inkivääri.
- Mittaa hillosokeria lukuun ottamatta kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna lähelle kiehumispistettä ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Poista kanelitanko ja pakkaa chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja siirrä sitten kylmään.
(6-8 annosta, 30 min + jäähtyminen)
Harissakurpitsa
Ainekset
800
g
butternut- eli myskikurpitsaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
harissatahnaa
1/2
tl
suolaa
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi, poista kuori ja siemenet.
- Sekoita öljy, harissa ja suola keskenään. Pyörittele kurpitsalohkot seoksessa.
- Levitä kurpitsalohkot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin ylätasossa kypsiksi, noin 30 minuuttia.
(4 annosta, 35 min)