Tee alkoholiton cocktail eli mocktail mojiton hengessä! Tämän pirtsakan drinkin juju on pakastetuissa hedelmäpaloissa, jotka viilentävät juoman jääpaloja hauskemmin ja luovuttavat samalla makuaan.
Ananasmocktail
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa ananaksen hattu irti. Säilytä se halutessasi tarjoilua varten.
- Leikkaa ananas pystysuunnassa neljään lohkoon. Jätä yksi lohkoista kuorimatta ja kuori loput veitsellä. Paloittele kuoritut lohkot.
- Pese limetit hyvin harjalla lämpimän, juoksevan veden alla. Leikkaa ne viipaleiksi.
- Levitä limetti- ja ananaspalat esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle ja kiepauta kelmu leikkuulaudan ympäri. Pakasta hedelmiä neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
- Nostele jäätyneet hedelmäpalat laakeisiin juomalaseihin. Ripottele päälle ruokokidesokeri ja mintunlehdet.
- Murskaa aineksia hieman ruokalusikalla lasin pohjaa vasten, jolloin ainekset rikkoutuvat ja antavat juomaan makua.
- Jaa päälle ananasmehu ja täytä lasit kivennäisvedellä. Koristele mintulla ja pudottele laseihin sattumiksi paloiteltuja hedelmiä. Tarjoa heti.
Vinkki! Hassuttele hedelmien hatuilla! Saat niistä hauskat lasinsuojukset.