Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
14:08 | 2.12.2015

Punajuurigraavattu lohi ja yrttiöljy

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
Ohje Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Juhlava lohifile graavataan joulunpunaiseksi ja valellaan yrttiöljyllä. Kaunista ja hyvää!

Katso videolta, kuinka helposti ruokalaji syntyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1-2 vrk
Helppo

Punajuurigraavattu lohi ja yrttiöljy

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
nahatonta lohifileetä
2
pientä punajuurta
1,5
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1,5
tl
valkopippureita murskattuna
tillinoksia
Yrttiöljy
0,5
dl
hienonnettuja yrttejä (esim. tilliä, kirveliä ja lehtipersiljaa)
0,5
tl
fenkolinsiemeniä
0,5
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
1
dl
kirjolohen mätiä
yrtinlehtiä (lehtipersilja, kirveli)
sitruunan kuorta raastettuna

Vaiheet

  1. Poista lohesta nahka. Jos ostat kalan tiskiltä, voit pyytää myyjää poistamaan nahan.
  2. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
  3. Ota lohifilee leivinpaperille. Ripota pintaan suola, sokeri ja murskatut valkopippurit. Levitä punajuuriraastekauttaaltaan kalan pintaan. Aseta päälle tillinoksat.
  4. Kääri kala leivinpaperiin ja siirrä paketti muovipussiin. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele pakettia graavautumisen aikana muutaman kerran.
  5. Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään.
  6. Avaa lohi paketista ja kaavi pinnalta punajuuriraaste ja mausteet. Nosta kala tarjoilulautaselle. Valuta pintaan yrttiöljyä. Koristele mädillä, yrtinlehdillä ja sitruunankuoriraasteella.
Tilaa Glorian ruoka & viini
punajuuri
Lohi
joulu
graavilohi
Päivän katiska
Joulu

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini