Juhlava lohifile graavataan joulunpunaiseksi ja valellaan yrttiöljyllä. Kaunista ja hyvää!
Katso videolta, kuinka helposti ruokalaji syntyy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1-2 vrk
Vaikeustaso
Helppo
Punajuurigraavattu lohi ja yrttiöljy
Ainekset
600
g
nahatonta lohifileetä
2
pientä punajuurta
1,5
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1,5
tl
valkopippureita murskattuna
tillinoksia
Yrttiöljy
0,5
dl
hienonnettuja yrttejä (esim. tilliä, kirveliä ja lehtipersiljaa)
0,5
tl
fenkolinsiemeniä
0,5
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
1
dl
kirjolohen mätiä
yrtinlehtiä (lehtipersilja, kirveli)
sitruunan kuorta raastettuna
Työvaiheet
- Poista lohesta nahka. Jos ostat kalan tiskiltä, voit pyytää myyjää poistamaan nahan.
- Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
- Ota lohifilee leivinpaperille. Ripota pintaan suola, sokeri ja murskatut valkopippurit. Levitä punajuuriraastekauttaaltaan kalan pintaan. Aseta päälle tillinoksat.
- Kääri kala leivinpaperiin ja siirrä paketti muovipussiin. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele pakettia graavautumisen aikana muutaman kerran.
- Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään.
- Avaa lohi paketista ja kaavi pinnalta punajuuriraaste ja mausteet. Nosta kala tarjoilulautaselle. Valuta pintaan yrttiöljyä. Koristele mädillä, yrtinlehdillä ja sitruunankuoriraasteella.