Kokonainen uunibroileri on täällä taas, entistä mehevämpänä! Salaisuutena on yrttivoi, jota sivellään kanan nahan alle. Sitrukset ja valkosipulit paahtuvat samassa vuoassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + 1 t 30 min kypsentäminen
Sitruuna-uunibroileri
Ainesosat
1
(noin 1 1/2 kg)
kokonainen luomubroileri
4
sitruunaa
1
rosmariinin oksa
suolaa ja mustapippuria
4
rkl
voita sulatettuna
4
valkosipulia
2
limettiä
2
rkl
hunajaa
Yrttivoi
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna tai puristettuna
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Vaiheet
- Valmista ensin yrttivoi. Sekoita hienonnetut tuoreyrtit ja valkosipulinkynnet pehmeään voihin.
- Työnnä yrttivoi sormin broilerin nahan alle. Varo rikkomasta nahkaa. Nosta broileri pataan tai vuokaan rintapuoli ylöspäin.
- Pese sitruunat. Leikkaa yksi sitruuna puoliksi. Työnnä sitruunanpuolikkaat ja rosmariinin oksa broilerin sisään.
- Purista yhden sitruunan mehu ja valele broileri mehulla. Hiero nahkaan suolaa ja pippuria ja lorauta puolet voisulasta päälle. Sido koivet yhteen paistilangalla.
- Halkaise valkosipulit kuorineen. Leikkaa pestyt limetit ja loput sitruunat viipaleiksi. Asettele valkosipulit ja sitrukset broilerin kanssa samaan astiaan. Levitä valkosipulien pinnalle hunajaa.
- Kypsennä 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja laske sitten lämpötila 190-asteeseen. Sivele loppu voisula broilerin rinnan ja koipien päälle. Kypsennä vielä noin tunti, kunnes broileri on kypsä ja sen pinta kauniin ruskea.
Vinkki! Nappaa kypsästä valkosipulista kynnet syötäväksi haarukan kärjellä. Dippaa paistoliemeen patonkia.