Rapea ja lehtevä viineritaikina maistuu ihanalta makeissa hodareissa! Leivo sisään omenamarmeladia ja kanelia. Älä vastustele, sillä nämä herkut kuuluu nauttia uunituoreina.
Hodariviinerit
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää muna, sokeri, suola ja jauhot. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
- Jauhota leivinpöytä ja kauli taikina heti 1/2-1 sentin paksuksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Raasta jääkaappikylmä voi suoraan puolelle levystä. Käännä toinen puoli kanneksi ja taita levy kolminkerroin. Harjaa ylimääräiset jauhot pois taikinaa taittaessasi.
- Anna taikinan levätä hetki ja kauli se suorakaiteeksi. Taittele taikina jälleen kolminkerroin, anna levätä hetki ja kauli. Taittele ja kauli taikina vielä kahdesti. Nosta taikina jääkaappiin viideksitoista minuutiksi.
- Kauli jäähtynyt taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä voi ja marmeladi. Ripota pinnalle kaneli. Leikkaa levy 1 cm x 15 cm:n suikaleiksi. Kierrä suikaleita kummastakin päästä, jotta saat tangot kierteelle. Nosta kierteet leivinpaperin päälle pellille. Viineritangot kohoavat jopa kolminkertaisiksi, joten jätä pellille reilut välit. Anna kohota kaksi tuntia huoneenlämmössä.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele tangot valkuaisella. Paista 10-15 minuuttia ja jäähdytä. Sekoita tomusokeri ja colajuoma notkeaksi ja sileäksi kuorrutteeksi. Valuta sitä viinereiden päälle.
Vinkki! Leivo kierteet useammassa erässä ja pidä loput taikinasta välillä jääkaapissa, niin sitä on helpompi käsitellä.