Oikaisijan joulukinkku kypsyy alle tunnissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min + kypsennys 30 min
Keskivaikea
Sienillä ja viikunoilla täytetty porsaanfilee
Ainesosat
2
porsaan sisäfileetä (yhteensä 1 kg)
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
suolaa
Sienitäyte
2 1/2
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai tatteja
1
dl
mantelilastuja
voita sienien paistamiseen
100
g
kuivattuja viikunoita
2
rkl
sitruunanmehua
1
tl
(luomu)sitruunan hienoksi raastettua kuorta
1
tl
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
2
rkl
silputtua tuoretta tinjamia
Lisäksi
paistilankaa
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
Vaiheet
- Ota porsaanfileet noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Poista lihasta terävällä veitsellä ylimääräiset kalvot. Murustele kuivatut sienet pieneen kulhoon ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Sienet pehmenevät 15 minuutissa. Laita myös paistilanka likoamaan kuumaan veteen.
- Tee täyte. Paahda manteleita kuumassa pannussa pari minuuttia ja nosta ne sivuun. Purista sienisilpusta enin vesi pois. Kuumenna pannussa nokare voita ja kypsennä sieniä muutama minuutti tai kunnes vesi on haihtunut ja voi imeytynyt sieniin. Hienonna viikunat. Sekoita täyteainekset mausteineen kulhossa.
- Tee fileen keskelle terävällä veitsellä syvä viilto. Avaa filee kuin kirja ja tee uudet viillot molempiin avattuihin puolikkaisiin. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte fileen keskelle ja kääri filee tiiviisti rullalle. Sido liha paistinlangalla tiiviiksi paketiksi.
- Kuumenna pannussa voi ja öljy. Ruskista porsaanfileet kauttaaltaan ja nosta ne uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
- Ota fileet uunista ja kääri ne heti alumiinifolioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa fileet viipaleiksi.