klo 12:52 | 16.12.2015

Tähän punajuurilaatikkoon voit käyttää myös valmista, vakuumiin pakattua punajuurisosetta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + 50 min
Vaikeustaso
Helppo
Piparkakku-punajuurilaatikko
Ainekset
1/2
kg
punajuuria
vettä
1
ps
(500 g) pakastettua peruna-sipulisekoitusta
2
dl
tummaa soijarouhetta
4
dl
kasvislientä
musta- ja valkopippuria
2 1/2
dl
ruoka- tai kuohukermaa
150
g
sinihomejuustoa
Pinnalle
4
ruskeaa joulupiparia
Työvaiheet
- Kuori punajuuret ja paloittele ne kuutioiksi. Keitä punajuuria 35-40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.
- Mittaa kattilaan kasvisliemi ja soijarouhe. Kiehauta ja keitä 5 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt soijarouheeseen. Mausta musta- ja valkopippurilla. Jäähdytä.
- Voitele uunivuoka voilla. Sekoita punajuurisose, peruna-sipulisekoitus, soijarouhe, ruokakerma ja sinihomejuustomurut uunivuoassa. Murenna pinnalle joulupipareita.
- Paista 200 asteessa uunin ala-tasolla 45-50 minuuttia. Paistos kuohuaa uunissa, joten varaa riittävän suuri uunivuoka.