Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Dim sumit kypsyvät näpsästi höyrykattilassa muffinivuoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Vaikea

Dim sumit possusta ja katkaravuista

Ainekset

7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
rasvatonta maitoa
Täyte
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
(maapähkinä)öljyä
400
g
porsaan jauhelihaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
4
rkl
hoisinkastiketta
1
pss(180 g)
pieniä katkarapuja
1
tl
suolaa
2
kevätsipulinvartta
1
ruukku
korianteria
Lisäksi
1/2
dl
seesaminsiemeniä
32
paperista muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Tee kastike ja salaatti (ks. ohjeet alla).
  2. Paahda seesaminsiemenet kuivassa kuumassa pannussa, 1–2 minuuttia sekoitellen. Kaada lautaselle jäähtymään.
  3. Valmista täyte. Kuori ja kuutioi sipuli, raasta valkosipuli ja inkivääri.
  4. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja inkivääri. Kypsennä 3–4 minuuttia. Lisää maustekastikkeet ja jäiset ravut. Kypsennä vielä 5 minuuttia niin, että neste haihtuu. Lisää suola ja hienonna sipulinvarret ja korianteri joukkoon.
  5. Valmista taikina. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja kaada maito nauhana joukkoon. Taikina muodostuu 1–2 minuutissa.
  6. Laita höyrykattilan alaosaan vettä ja nosta se liedelle kuumenemaan.
  7. Jaa taikina jauhotetulla alustalla 16 osaan. Kauli tai painele palat jauhotetuin käsin ½ cm:n paksuisiksi ympyröiksi (Ø n. 10 cm). Laita 2–3 rkl täytettä kiekoille. Nosta taikina täytteen päälle nyytiksi ja nipistä reunat tiiviisti yhteen. Laita dim sumit kaksinkertaisiin muffinivuokiin. Ripottele seesaminsiemenet koristeeksi. Kypsennä höyrykattilassa kannen alla 12–15 minuuttia.
  8. Tarjoa chili-inkiväärikastikkeen ja kurkkusalaatin kanssa.

Chili-inkiväärikastike

Ainekset

1
chili
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
hienonnettua korianteria
1
dl
soijakasiketta
1
limetin mehu
1
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna chili; poista siemenet, jos et pidä kovin tulisesta. Raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua ruuan valmistamisen ajan.

(2 1/2 dl, 5 min)

Aasialainen kurkkusalaatti

Ainekset

1
kurkku
2
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua
korianteria
1
punainen chili
1
rkl
riisietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kurkun kiinteä osa kuorimaveitsellä. Jätä pehmeä keskus käyttämättä. Nosta suikaleet kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna korianteri. Viipaloi chili.
  3. Sekoita kaikki ainekset kurkun joukkoon. Anna maustua dim sumien valmistamisen ajan.

(5 min)

Kommentit (1)

Piia_3
Seuraa 
Liittynyt25.9.2016

Kastikkeet ja täytteet ok, mutta taikina kummallinen...

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Keitettyjen pottujen ja kaalin sekaan hyrskytetään tuorejuustoa. Lämmin kattilakyyti tuottaa samettisen herkullisen lisukkeen savukalalle tai grillilihalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakat ja hyrskytetyt kesäkasvikset

Ainekset

1
l (800 g)
pieniä uusia perunoita
1
(600 g)
kesäkaali
1
tl
suolaa keitinveteen
1
nippu kevätsipulia
1
nippu tilliä
1
rs (150 g)
ranskankermaa
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa (esim. Creme Bonjour)
LISÄKSI
8
savusilakkaa tai muuta savukalaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Leikkaa kaalit lohkoiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa, lisää perunat ja keitä 10 minuuttia.

  2. Lisää kaalilohkot joukkoon ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota desilitra keitinvettä talteen ja valuta loppu vesi pois.

  3. Hienonna sipulit ja tillit. Lisää ne, ranskankerma ja tuorejuusto kattilaan lämpimien perunoiden ja kaalien joukkoon.

  4. Sulje kansi. Ravista kattilaa voimakkaasti, kunnes ranskankerma ja tuorejuusto sekoittuvat. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

  5. Tarjoa lämpimänä savukalan kanssa.

VINKKI! Hyrskyvihannekset sopivat myös grilliruokien lisukkeeksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kokonaisena grillatulle siialle antavat makua sipuli, sitruuna ja yrtit. Myös makeantulinen chilikastike saa syvyyttä grillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Halsterisiika & chilikastike

Ainekset

4
(yht. 1 kg)
pikkusiikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunaa
4
kesäsipulia
1
punainen chili
1
ruukku korianteria
1
rkl
rypsiöljyä
Chilikastike
3
punaista chiliä
1
grillattu sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suomusta ja puhdista kalat. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli pitkittäin ohuiksi paloiksi. Hienonna chili. Laita kalan sisään korianteria, sitruunasiivuja, sipulia ja chilit. Sivele kalojen pinnalle kevyesti öljyä ja aseta kalat halsterin väliin.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Laita ensin kastikkeeseen tulevat chilit kokonaisena grilliin, kunnes pinta tummuu lähes mustaksi. Ota chilit kulhoon ja peitä kelmulla.
  4. Puolita sitruunat ja grillaa leikkauspintoja noin 5 minuuttia. Purista pehmenneistä sitruunoista lämmin mehu sauvasekoittimen kulhoon. Ota chilit kulhosta leikkuulaudalle, poista hiiltyneet kuoret ja siemenet. Laita chilit mehun joukkoon, lisää öljy, sokeri ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  5. Grillaa kaloja halsterissa suoraan hiilloksella tai kaasugrillin keskilämmöllä 6–8 minuuttia per puoli. Selkäevän irrotessa kala on kypsä. Käännä halsteria vain kerran grillauksen aikana. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Kypsän kalan sisälämpötila on 48 astetta. Voit koristella annoksen alkukesällä ruohosipulin kukkasilla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Apposkeitossa on kesäherneitä kolmella tavalla. Annoksen kruunaavat rapeiksi paistetut ahvenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Apposkeitto

Ainekset

300
g
uusia perunoita
nippu (200 g) uusia porkkanoita
2
kesäsipulia varsineen
1
pieni kukkakaali
1
pieni parsakaali
2
l
toriherneenpalkoja (riivittäviksi)
½
l
sokeriherneenpalkoja
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
luomusitruunan kuorta raastettuna
n. 1
l
kasvislientä
1
tl
maustepippureita
2
laakerinlehteä
2
tl
kuivattua rakuunaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
500
g
ahvenfileitä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
kesäsipulin varsia
tuoretta rakuunaa

Työvaiheet

  1. Pese ja pilko perunat ja porkkanat.Viipaloi sipulit ja hienonna varret. Irrottele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varret. Riivi toriherneet paloistaan. Huuhdo sokeriherneet.
  2. Paahda perunat, porkkanat ja sipulit sekä kukka- ja parsakaalin varret sitruunankuoriraasteella maustetussa öljyssä ison kattilan pohjalla reippaasti käännellen. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Paista ahvenfileet nopeasti rapeiksi muurikalla tai paistinpannulla voi-öljyseoksessa.
  4. Lisää keittoon herneet ja herneenpalot sekä kukka- ja parsakaalin kukinnot. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele kesäsipulin varsilla ja tuoreella rakuunalla.
  5. Nostele ahvenia ja nokare hernehummusta keittoannosten päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.