Kypsennä passiohedelmävaahto uunissa vesihauteessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + kypsennys 10 min
Helppo
Inkivääri-passiovaahtovanukas
Ainesosat
3
kananmunanvalkuaista
2
rkl
voita
1
dl
sokeria
4
passiohedelmää
2
rkl
raastettua inkivääriä
1
kiivi
Vaiheet
- Käytä vaahtoon huoneenlämpöisiä kananmunia.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele 4 pientä (vet. n. 2 dl) kohokasvuokaa voilla.
- Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lopuksi vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Halkaise 2 passiohedelmää ja lusikoi siemenet massaan. Raasta inkivääri joukkoon.
- Täytä kohokasvuoat massalla ja nosta ne korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada vuoka puolilleen kuumaa vettä ja kypsennä uunissa 10 minuuttia.
- Tee sillä aikaa jasmiiniteekastike (ks. ohje alhaalla).
- Kumoa kypsä vanukas tarjoilulautasille lämpimänä. Anna jälkiruuan ja kastikkeen jäähtyä alku- ja pääruuan valmistamisen ajan.
- Halkaise loput passiohedelmät ja lusikoi siemenet vanukkaiden päälle. Koristele kiiviviipaleilla. Kaada jasmiinikastiketta reunoille.
Jasmiiniteekastike
Ainesosat
3
dl
vettä
2
rkl
jasmiiniteehelmiä
1
tlk (379 g/3 dl
kondensoitua maitoa
3
tähtianista
2
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
Vaiheet
- Keitä vesi ja hauduta jasmiiniteehelmistä ja tähtianiksista vahva tee, 5–8 minuuttia. Siivilöi tee.
- Kaada kondensoitu maito kattilaan ja vatkaa maissitärkkelys ja jasmiinitee joukkoon. Nosta kattila liedelle. Kuumenna koko ajan sekoittaen 3–5 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa.