Nakkaa katkat kastikkeeseen vasta kun se on valmista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea
Katkaravuilla täytetyt sikurisalaatit
Ainesosat
4
sikurisalaattia eli endiiviä
katkarapumuhennosta (ks. ohje alhaalla)
1
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1
appelsiinin mehu
1
punainen chili
1
keltainen chili
1
ruukku
korianteria
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee katkarapumuhennos.
- Käsittele sikurit muhennoksen valmistuksen lomassa. Irrota sikureista 6 lehteä jokaiselle ruokailijalle. Voitele salaatinlehdet öljyllä ja mausta suolalla. Laita lehdet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille odottamaan.
- Lämmitä salaatinlehdet nopeasti uunissa, noin 1 minuutti. Halkaise appelsiini ja pirskota mehua lehdille.
- Täytä lehdet katkarapumuhennoksella. Poista chileistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Hienonna korianteri. Ripottele chili ja korianteri täytetyille lehdille ja tarjoa heti.
Katkarapumuhennos
Ainesosat
500
g
kuorittuja katkarapuja
2
salottisipulia
2
porkkanaa
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
vaniljatanko
1
punainen chili
2
dl
valkoviiniä
4
dl
kuohukermaa
2
rkl
maissitärkkelysjauhoa
4
tomaattia
1
kurkku
1/2
(luomu)appelsiinin kuori
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Sulata ravut. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä öljyssä 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota 2–3 minuuttia. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pannuun, lisää myös vaniljatangon puolikkaat. Hienonna chili (poista siemenet, jos haluat miedomman maun) ja lisää pannuun. Kuullota 2–3 minuuttia.
- Lisää viini ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää kerma ja hauduta noin 5 minuuttia.
- Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike kokoajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa ja nosta pois liedeltä.
- Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku ½ cm:n paksuisiksi, katkaravun muotoisiksi paloiksi. Poista tomaateista kannat ja siemenet ja kuutioi tomaatit.
- Poista vaniljatanko kastikkeesta. Raasta appelsiinin kuori joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää kurkun- ja tomaatinpalat. Purista ravuista neste huolellisesti ja sekoita täytteeseen.
- Tarjoa lämmin muhennos sikurinlehdiltä tai sellaisenaan esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.