Marinoi kananpojan fileet kiinalaisella viisimausteella ja fariinisokerilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + marinointi 4 t
Keskivaikea
Kardemummallla maustettu tomaattihirssi
Ainesosat
2 1/2
dl
hirssi (Go Green)
8
dl
kanalientä
4-6
kardemummankotaa tai 1/2 tl rouhittua kardemummaa
1
tl
suolaa
1
tl
sinapinsiemeniä
400
g
säilöttyjä kokonaisia tomaatteja (esim. Biona Organic)
1
rkl
hienonnettuja timjamia tai 1 tl kuivattua
25
g
voita
1/2
tl
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
1
dl
kivettömiä mustia oliiveja
Vaiheet
- Huuhdo hirssi huolellisesti siivilässä kylmän veden alla. Valuta ja painele kauhalla, jotta saat mahdollisimman paljon kosteutta pois.
- Paahda hirssiä kuivassa laakeassa paistinpannussa keskilämmöllä koko ajan käännellen, kunnes helmet vat irtonaisia ja tuoksuvat paahtuneilta.
- Kumoa hirssit kattilaan. Lisää kuuma kanaliemi, kardemumma, suola ja sinapinsiemenet. Sekoita ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja hauduta hirssiä ja mausteita kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt hirssiin. Sekoita noin 5 minuutin välein.
- Kuutioi säilyketomaatit. Lisää tomaatit ja timjami kattilaan. Jatka hauduttamista 15 minuuttia.
- Jos puuro on liian paksua, notkista sitä vesitilkalla. Mausta voilla ja pippurilla. Lisää ripaus sokeria. Lisää halkaistut oliivit.
VINKKI! Tarjoa lisänä uunissa paahdettuja terttutomaatteja. Paahda ne leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, pirskota hieman öljyä päälle ja kypsennä uunin keskitasossa 125–150 asteessa noin tunti.