8:12 | 6.4.2019
Hiillostettu kuha, etikoitu tuorejuusto ja pikkelöidyt kasvikset
Tuorejuustosta syntyy simppeli "kastike" kalalle, kun lorautat mukaan vähän etikkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + pikkelöinti 30 min
Keskivaikea
Hiillostettu kuha, etikoitu tuorejuusto ja pikkelöidyt kasvikset
Ainesosat
4
nahatonta kuhafileetä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
1
tl
omenaviinietikkaa
Pikkelöidyt kasvikset
2
fenkolia
1
kurkku
1
kyssäkaali (tai keräkaalia)
2
dl
1-2-3 -lientä
10
tillinoksaa
Etikoitu tuorejuusto
2
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
sherry- tai omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
Vaiheet
- Tee ensin pikkelöidyt kasvikset. Suikaloi fenkolit, kurkku ja kyssäkaali veitsellä tai vihannesleikkurilla. Laita kasvikset astiaan ja mausta 1-2-3-liemellä (ks. ohje alhaalla). Hienonna tilli ja lisää se kasvisten joukkoon.
- Sekoita tuorejuustoon sherry- tai omenaviinietikka ja suola. Laita jääkaappiin maustumaan.
- Kuumenna uuni 120 asteeseen. Leikkaa kuhafileet pitkittäin siten, että ruotorivi irtoaa fileestä. Hiillosta fileet hennosti kaasupolttimella tai kuumassa valurautapannussa. Mausta kala suolalla, sokerilla ja sitruunankuorella. Kypsennä uunissa 5 minuuttia. Halutessasi voit kypsentää kuhafileitä uunissa ilman hiillostamista 10 minuuttia.
- Pirskota fileille omenaviinietikkaa. Kokoa annokset ja koristele tuoreella tillillä.
Pikkelöintiliemi
Ainesosat
1
dl
omenaviinietikkaa
2
dl
sokeria
3
dl
vettä
Vaiheet
-
Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri liukenee.
-
Anna jäähtyä puoli tuntia huoneenlämmössä.
-
Säilytä liemi jääkaapissa.