Juureksia taikinakulhossa? Kyllä vain! Punajuurella sävytetty unelmatorttu on oiva herkku niille, jotka eivät välitä supermakeista leivonnaisista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Noin 15 palaa
40 min
Helppo
Punajuuriunelma
Ainesosat
1–2
punajuurta (1½ dl raasteena)
3
kananmunaa
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
1/2
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
1 1/2
prk (à 200 g)
vaniljarahkaa
Kuorrutus
1
dl
vispikermaa (Flora Vispi 20%)
1/2
prk (à 200 g)
vaniljarahkaa
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
rkl
hienoa sokeria
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti. Kääntele punajuuriraaste lopuksi varoen joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä hetki ennen kumoamista. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperiarkille. Kumoa pohja sokerin päälle ja irrota paistopaperi varovasti.
- Levitä täyte torttupohjalle ja kääri levy tiiviiksi rullaksi.
- Vaahdota vispikerma. Kääntele rahka ja sokeri kermavaahdon joukkoon. Lusikoi kuorrute kääre-tortun pinnalle.