Valkoviinikastikkeessa haudutetut kuharullat maistuvat sunnuntairuokana tai juhlan kunniaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo
Pinaatilla ja tateilla täytetyt kuharullat
Ainesosat
600
g
pieniä kuhafileitä
1 1/2
tl
suolaa
Täyte
25
g
kuivattuja herkkutatteja
10
g
voita
100
g
babypinaattia
100
g
valkosipulituorejuustoa
Valkoviini-kermakastike
1
iso sipuli
25
g
voita
1
dl
valkoviiniä
1
dl
kalalientä (fondista)
2
dl
kuohukermaa
1
tl
sitruunan kuoriraastetta
1/2
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
Vaiheet
- Laita täytteen herkkutatit likoamaan veteen. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Levitä kuhafileet leikkuulaudalle, mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Valmista kastike. Hienonna sipuli. Kuumenna voi pienessä kasarissa. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja anna porista keskilämmöllä 3 minuuttia. Lisää liemi ja kerma. Keitä kasaan 5–10 minuuttia. Maista ja lisää halutessasi suolaa. Raasta sitruunan kuori ja hienonna tilli. Lisää ne kastikkeeseen.
- Valuta tatit ja purista ne kuiviksi. Kuumenna pannussa voi ja laita tatit pannuun muutamaksi minuutiksi. Lisää pinaatinlehdet, niin että ne hieman kuumenevat ja ”väsähtävät”. Siirrä pannu sivuun. Levitä fileiden päälle tuorejuustoa ja pinaatti-tattiseosta. Rullaa fileet ja laita ne uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada kuuma kastike päälle ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa piparjuurikasvisten kanssa.
Piparjuurikasvikset
Ainesosat
400
g
perunoita
50
g
voita
200
g
ruusukaaleja
2
rkl
piparjuurta raastettuna
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1rkl
(vaaleaa) balsamiviinietikkaa
Vaiheet
- Kuori ja viipaloi perunat. Sulata voi pannussa. Paista perunat melkein kypsiksi voissa, noin 15–20 minuuttia. Puolita ruusukaalit. Lisää ne perunoiden joukkoon ja jatka paistamista 10 minuuttia.
- Raasta piparjuuri ohueksi raasteeksi ja lisää se pannuun suolan ja pippurin kanssa. Kaada lopuksi joukkoon etikka ja kuumenna kunnes etikka haihtuu. Tarjoa kuhan kanssa.