Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Makea leivonta
15:41 | 25.1.2016

Bienenstich-kakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Löysästä pullataikinasta valmistettu bienenstich-kakku on laskiaisen wau-leivonnainen.

Kreemin sijaan voit täyttää pullakakun myös kermavaahdolla. Tätä taikinaa ei tarvitse tavallisen pullataikinan tapaan vaivata, vain sekoitus riittää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 viipaletta
2 1/2 t
Keskivaikea

Bienenstich-kakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

50
g
voita
2
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
Toscakuorrutus
50
g
voita
1
dl
sokeria
1/2
dl
hunajaa
2
rkl
kuohukermaa
150
g
mantelilastuja
Täytekreemi
3
keltuaista
2 1/2
dl
maitoa
3/4
dl
sokeria
3
rkl
maissitärkkelystä
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljaa myllystä
2
dl
vispikermaa
100
g
aprikoosihilloa

Vaiheet

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja liuota sekoittaen. Sekoita joukkoon voisula, sokeri, munat, suola ja jauhot. Taikina on löysempää kuin peruspullataikina eikä sitä tarvitse vaivata.
  2. Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 45 minuutiksi.
  3. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat pari senttiä vuoan reunaa korkeammilla leivinpaperisuikaleilla.
  4. Tee täytekreemi. Erottele keltuaiset kattilaan. Sekoita joukkoon maito, sokeri, maissitärkkelys ja vanilja. Kuumenna seosta keskilämmöllä samalla sekoittaen juuri ja juuri kiehuvaksi. Kun seos suurustuu, nosta kattila liedeltä. Kastikkeesta tulee paksua. Jäähdytä se jääkaappikylmäksi.
  5. Sekoita ilmakuplat rikki kohonneesta taikinasta ja kaada taikina vuokaan. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
  6. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  7. Mittaa pieneen kattilaan tosca-kuorrutuksen aineet mantelilastuja lukuun ottamatta. Kuumenna seosta sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Lisää mantelilastut ja jätä tosca odottamaan.
  8. Kun kakku on kohonnut, lusikoi tosca sen pinnalle.
  9. Paista kakkua uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
  10. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon valmistamasi vaniljakastike ja vatkaa sähkövatkaimella sileäksi muutaman minuutin ajan.
  11. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Täytä välit aprikoosihillolla ja täytekreemiä. 

Vinkki Kakun valmistus onnistuu myös 22 senttiseen vuokaan. Silloin kakusta tulee siitä matalampi ja kypsennysaika on viitisen minuuttia lyhyempi. Matala kakku kannattaa täyttää vain yhteen väliin.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
Laskiainen
Pulla
bienenstich
Bienenstich-kakku
Sokerileipuri
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini