Suussa sulava Monkey bread -kakku valmistuu pullataikinasta ja päälle valutetaan tomusokerikuorrutus.
Monkey bread -kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pyörittele taikinapalasta kaksi pitkää tankoa (á 40–50 cm). Jaa kumpikin tanko 18 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Yhden pallon halkaisija on noin 2–3 cm.
- Sekoita fariinisokeri ja kaneli pussissa. Sulata voi.
- Pyörittele pullapallot ensin voisulassa ja hölskyttele niitä sen jälkeen muutama kerrallaan sokeripussissa.
- Lado pallot voideltuun kakkuvuokaan, jossa on reikä keskellä (=kuivakakkuvuoka). Peitä vuoka kelmulla ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Paista pullakakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakkua vuoassa 5 minuuttia ja kumoa se sen jälkeen leivinpaperin päälle. Jäähdytä vielä 10 minuuttia.
- Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutteen valua kakun sisä- ja ulkoreunoille. Anna kovettua vähintään tunti.