Soijapavuista valmistetun tempehin maku on pähkinäinen ja sienimäinen. Tässä salaatissa tempeh maustetaan herkullisella inkiväärimarinadilla.
Tempehiä myydään eko- ja etnokaupoissa tuoreena, säilykkeenä ja pakasteena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Tempeh-salaatti
Ainekset
1
pkt (250 g)
tempehiä (esim. Tofumoon)
1
dl
ruokaöljyä
Marinadi:
3
cm:n pala (20 g)
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
1
dl
soijakastiketta
1/2
tl
currya
Salaatti:
1
syöntikypsä mango
2
sydänsalaattia
1
ps (n. 150 g)
mungpavun ituja
1
ps (125-150 g)
sinimailasen ituja
1
ruukku
auringonkukanversoja
1
ruukkuyrtti (esim. wasabirucola tai korianteri)
Työvaiheet
- Valmista marinadi. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi (jos et ole vahvan ruuan ystävä, vähennä inkiväärin määrää). Purista sitruunan mehu. Yhdistä marinadin aineet.
- Leikkaa tempeh suupaloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista tempehkuutiot molemmin puolin rapeiksi ja kullanruskeiksi. Laita kuumat tempehit marinadiin. Anna maustua 15 minuuttia.
- Kuori ja viipaloi mango. Huuhtele salaatinlehdet ja idut. Yhdistä salaatti, idut, auringonkukanversot ja yrtit kulhossa. Lisää tempehit marinadista ja kaada marinadia kastikeeksi. Tarjoa heti.