Tällä ruualla huippukokki Mika Roito hurmasi vaimonsa, ja vuosien jälkeenkin he syövät mehevää kylmäsavulohi-äyriäispastaa säännöllisesti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
30 min
Helppo
Rakkauspasta
Ainesosat
3
dl
vähäsuolaista kalalientä (esim. Puljonki)
2
dl
kuohukermaa
½
tl
mustapippuria myllystä
300
g
kuivapastaa
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
50
g
voita
250
g
kylmäsavulohta
100
g
kuorittuja katkarapuja
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2
rkl
parmesaania raastettuna
Vaiheet
- Keitä kalalientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä 1 dl. Lisää kerma ja keitä kasaan, kunnes kastiketta on jäljellä 2 dl. Mausta pippurilla.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä voissa 5 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta ja pyyhi pannu. Paloittele lohi isohkoiksi kuutioiksi ja paista erittäin kuumassa pannussa nopeasti, jotta maut heräävät. Kääntele kala ja sipulit kastikkeeseen
- Valuta pasta, huuhtele nopeasti ja sekoita kastikkeen joukkoon. Viimeistele annokset katkaravuilla, tilillä ja parmesaanilla.
Vinkki! Kalatiskissä myydään käyttövalmiita kuorittuja katkarapuja. Jos käytät kuitenkin pakastekatkarapuja, niin sulata ne ennen pastan keittämistä.