
Tahmean herkulliset lihapullat nautitaan kätevästi salaattikupeista. Täytä kuperat salaatinlehdet rapealla kaalisalaatilla ja teriyakilla maustetuilla lihapullilla. Nämä sormisyötävät valmistuvat nopeasti vaikka arki-illan herkutteluun.
Teriyaki-lihapullat salaattikupeissa
Ainekset
Työvaiheet
- Lisää jauhelihaan kevyesti vatkattu kananmuna ja pankojauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita joukkoon hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri ja silputut kevätsipulin varret. Mausta suolalla.
- Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Nosta lihapullat halutessasi lautasella pakastimeen 10 minuutiksi. Näin ne säilyttävän paistuessa paremmin pyöreän muodon.
- Levitä lihapullat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- Valmista salaattikupit. Leikkaa punakaali, kuoritut porkkanat ja retiisit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleet kulhossa salaatiksi. Purista joukkoon limen mehu.
- Juuri ennen kun lihapullat ovat kypsiä, sivele niiden pintaan Kikkoman Teriyaki -kastiketta. Laita pelti takaisin uuniin pariksi minuutiksi.
- Irrota keräsalaatista lehdet ja lusikoi niiden päälle kaalisalaattia. Nosta lihapullat salaattikuppeihin. Ripottele pinnalle kevätsipulisilppua, seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria.
Hui.katsoin tuosta is.kuvasta että olis ollut hämähäkki lihapullat..mut onneksi ei.Varmaa hyvää,n amm..